Megjelentek a rezsicsökkentés újabb részletszabályai - több újdonságot is tartalmaz a rendelet

Startlap - Startlap
Kiderült, mi alapján kell fizetni a gázszámlákat. Az új módszer a nagycsaládosokat és a mikrovállalkozásokat is érinti. Délelőtti hírösszefoglaló.

Megjelentek a rezsicsökkentés újabb részletszabályai

Ahogy azt Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón bejelentette, megjelent a Magyar Közlönyben az a rendelet, ami a gázfogyasztásnál a fűtőértéket veszi figyelembe a kedvezményes árnál. Újdonság, hogy a mikrovállalkozásoknál eltérő szabályokat adtak meg, a lakosság esetében pedig átlagszámítás bonyolítja a számlaösszegek kiszámítását. Részletek.

Fél éve tart az orosz-ukrán háború

Ma ünneplik Ukrajnában a függetlenség napját; Kijev szerint az oroszok radioaktív porfelhőt szabadítanak fel Zaporizzsjában; rendkívüli körülmények között tárgyalnák az oroszok a Mariupolban elfogott ukrán katonák sorsát. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre itt.

Januártól jöhet élesben az új háziorvosi ügyeleti rendszert

MTI/Vajda János

Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből indulva terjesztik ki az országra januártól az új háziorvosi ügyeleti rendszert, melyet egy éve tesztelnek Hajdú-Biharban. Hogyan változik a rendszer, milyen következtetéseket lehet levonni a tesztelésből? Válaszok ebben a cikkben.

Az akadémiai dolgozók szerint Palkovics nem érti, mi az a valószínűség

Újabb bírálat érkezett tudományos körökből a főmeteorológusok leváltása miatt. Részletek ebben a cikkben.

A Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagjaiból álló csoport, a Stádium 28 Kör szintén politikai bosszúnak tekinti a történteket, közleményüket itt ismertetik.

A kormány úgy döntött, ingyen használja a közterületeket a pótolt tűzijáték idején

A Magyar Közlönyben kedden késő este jelent meg egy kormányrendelet „az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról”, ami a gyakorlatban az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőinek állásába kerülő, augusztus 20-ról augusztus 27-re halasztott tűzijáték megrendezését érinti. Részletek.

Félmeztelenül csókot váltó influenszerek miatt magyarázkodik a finn kormányfő

Roni Rekomaa / Lehtikuva / AFP

Nem csitul Sanna Marin partibotránya, újabb képek és videók kerültek elő. Ezen a linken megnézheted.

Gyilkos csapdákkal tizedelik a nádi farkasokat

Az aranysakál, más néven a nádi farkas őshonos faj volt hazánkban. Egy ideig eltűnt, azonban az 1990-es évek elején újra megjelent. Mára túlszaporodott, nagy gondokat okozva a vadgazdálkodóknak. Ha érdekel, hogyan próbálják orvosolni a problémát, innen megtudhatod.

Változékony, egyre melegebb idővel telik a hét második fele

Záporok, zivatarok a hét minden napján, elszórt jelleggel kialakulhatnak. Egyre több napsütés jut, napról napra melegszik az idő. Pénteken 34 fokot is mérhetünk, főként keleten. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: FRANK RUMPENHORST / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP 

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

81 rakétát lőttek ki az oroszok ukrán városokra

képcím

"Dicsőség Ukrajnának!" – mondta az ukrán hadifogoly, majd...