Megjelent a rendelet: ezek az idei ballagás és pótérettségi szabályai

Startlap - Startlap
Ballagás és szóbeli pótvizsga is lesz az idén, Orbán Viktor aláírásával a Magyar Közlönyben megosztották a szervezéssel kapcsolatos részletes intézkedéseket. Reggeli hírösszefoglaló.

Megjelent a rendelet: ezek az idei ballagás és pótérettségi szabályai

Ballagás és szóbeli pótvizsga is lesz az idén, Orbán Viktor aláírásával a Magyar Közlönyben megosztották a szervezéssel kapcsolatos részletes intézkedéseket. Hogy fog kinézni mindez a gyakorlatban? Ebből a cikkből megtudhatod.

Itt vannak a friss adatok: tovább gazdagodtak a magyar háztartások

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a háztartások pénzügyi eszközökben lévő vagyona március végére meghaladta a 68 ezer milliárd forintot. Csak az elmúlt három hónapban több mint 1100 milliárd forintot rakott félre a lakosság. A háztartások által felhalmozott készpénzállomány rekordot döntött, ugyanakkor a hitelállomány is megállíthatatlanul közelít a devizahitelek idején felállított történelmi csúcs felé. Mit jelent ez egyetlen háztartásra nézve, mennyi pénze van egy átlagos magyar családnak? További információkért katt ide.

Borkai Zsolték 10 millió forintot fizettek “alvilági alakoknak”, hogy ne kerüljenek ki a szexvideók

Borkai Zsolt és Rákosfalvy Zoltán tanúvallomásaiból, amelyek a zsaroló személyét firtató nyomozás során születtek, az derül ki, hogy a kompromittáló felvételekről az egész Fidesz, még maga Orbán Viktor is jóval hamarabb értesült, mint a nyilvánosság. A győri polgármester és társai pedig igyekeztek mindent elkövetni, hogy ne bukjanak le a nagyközönség előtt is. Bővebben.

Tornádó csapott le Orosházára, képeken a pusztítás

Az országszerte viharos hétfői időjárás Orosházán fákat tépett ki, méghozzá gyökerestül, a helyiek közül többen földig érő felhőtölcsérről számoltak be. Fotók.

Már bűncselekménynek minősül jogsi nélkül vezetni

MTI Fotó: Pénzjegynyomda

Május 14-én életbe lépett a szigorítás az eltiltás hatálya alatti járművezetésről, amelyet korábban csupán szabálysértésnek tekintettek. A somogy megyei rendőrök a hétvége során máris több jogosítvány nélküli sofőrt kaptak el és állítottak elő. Részletek itt.

A védettségi applikáció elvileg kiváltja az oltási igazolványt, csakhogy nem mindenhol fogadják el

Pénteken rövid közleményben tájékoztatott a kormány az egyelőre tesztüzemben működő applikációt illetően. De hiába a kormányzati döntés, az alkalmazást sajnos nem lehet ugyanúgy használni a mindennapok során, ahogyan a kártyát. Hova tudunk belépni a telefonunk felmutatásával, és hova érdemes az igazolványt is vinni magunkkal? Erről szól ez a cikk.

Nagy-Britannia fogja megmutatni, lesz-e negyedik hullám az indiai mutáns miatt

A magyar harmadik hullámot okozó, az eredetinél mintegy 70 százalékkal fertőzőbbnek tartott brit variánsnál is jóval hatékonyabban terjedhet a B.1.617.2 nevű, Indiából származó mutáns. Nagy-Britanniában, ahol Európa legnagyobb indiai származású népessége él, lassan reagáltak az új mutáns felbukkanására, így nem kerülték el az új vírusgócok kialakulását. A B.1.617.2-ről egyelőre keveset tudunk, amit igen, azt szinte mind brit szakemberek közölték. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Öt éve képtelen felgöngyölíteni az ügyészség Farkas Flórián millárdos visszaélésének ügyét

Az EU csalás elleni hivatala (OLAF) három éve alapos jelentést készített arról, hogyan sikkasztotta el az Országos Roma Önkormányzat például drága autókra és gellérthegyi villára a romák foglalkoztatásának javítására szánt százmilliókat. Ehhez képest a Fővárosi Főügyészség az ügy bonyolultságára mutogat, és a 2016 óta nem bírja lezárni a Híd a munka világába program, illetve a szerződések nagy részét szignózó Farkas Flórián ügyét. Bővebben.

“Hiába mondom, hogy nem vagyok áruló, hiába mondom azt is, hogy nem kaptam egy fillért sem a kilépésemért” – így veszett el a kormányváltó többség Szekszárdon

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Zaják Rita két éve az ellenzék listájáról jutott a képviselő-testületbe, aztán tavaly novemberben a kormánypárti polgármester munkatársa lett, majd néhány hónappal később szakított az ellenzéki Éljen Szekszárd Egyesülettel. Lépésével teljesen átrajzolta az erőviszonyokat, az ellenzékiek árulóként tekintenek Zajákra, ő viszont azt mondja, egyáltalán nem változott semmit, továbbra is Karácsony Gergely a kedvenc politikusa, és egy Schiffer Andrásnak tulajdonított idézettel foglalja össze nézeteit. Bővebben.

Hétvégére is marad az eső

A változékony idő egész héten kitart, szinte bármikor számíthatunk csapadékra. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán szerint "egyszerű és primitív", ahogy Kijev pénzt kér

képcím

Orbán szerint nyugaton terjed a neomarxista ideológia

képcím

Orbán Viktor a szekrényében őrzi Dzsudzsák cipőjét