Kiemelt Hírek 2020. november 26.

Megint meghosszabbítja a kormány a határzárat

Startlap Kiemelt Hírek 2020. november 26.
A szerdai Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet. Reggeli hírösszefoglaló.

Megint meghosszabbítja a kormány a határzárat

November 30-án véget ért volna a határzár Magyarországon, azonban a kormány most újabb hosszabbításról döntött – derül ki a friss Magyar Közlönyben megjelent rendeletből. Ebből a cikkből megtudhatod, meddig tart az utazási korlátozás.

Gazdagabbak, mint Mészáros és Csányi együtt

A szóban forgó testvérpár szinte teljesen ismeretlen Magyarországon, nyilvános fénykép sincs róluk. Hiába tartoznak a legnagyobb tulajdonosok közé a két legjelentősebb magyar vállalatcsoportban, az OTP-ben és a Molban, lényegében egyáltalán nem jelennek meg a médiában. 

Az értelmi fogyatékosokat is mentesítik a maszkviselés alól

Getty Images

Úgy módosította tegnap éjszaka a kormány a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat, hogy „az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal élőknek” sem kell maszkot hordaniuk. Részletek.

Pénzeső a háziorvosoknak

A kormány átalakítja a háziorvosi, gyermekorvosi ügyeleti ellátást és sok pénzt ad a béremelésre. A pontos számokért ide kattints.

Kovács Zoltán küldetését meghosszabbította Orbán Viktor – még egy újat is adott

A szerdai Magyar Közlönyben arról rendelkezik a kormány, hogy a mai naptól egy másik kormánybiztosi megbízást is kap Kovács Zoltán. Az új feladatról itt olvashatsz bővebben.

Visszatér az üvegvisszaváltás

A kormány parlamentnek benyújtott törvényjavaslata alapján kötelezővé válna az italcsomagolások visszaváltása Magyarországon. Ha érdekel, mikortól teszik kötelezővé, megtudhatod ebből a cikkből.

Milliárdos bukás eddig Köves Slomóéknak a NER-támogatással megtolt kóser vágóhíd

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Beszállítói tartozás, mínuszos üzleti eredmény, milliárdos hitelek, végrehajtás: eddig ezeket tudja felmutatni a 2017-ben megnyitott vágóhíd Csengelén. Nem ez az egyetlen negatív jel az EMIH gazdasági hátországában. 

Szinte kizárólag fideszes városokban épít játszótereket a Szerencsejáték Zrt.

13 helyen adtak át olyan különleges játszótereket a Szerencsejáték Zrt. A Játék összeköt elnevezésű programjában, ahol együtt játszhatnak fogyatékos és nem fogyatékos gyerekek, de valahogy ezek szinte mindegyik fideszes vezetésű vagy az volt az átadás pillanatában. Egyetlen kivétel van. Részletek.

Sir David Attenborough befejezi nagyon eredményes Instagram-pályafutását

A brit természettudós szeptemberben regisztrált az Instagramra (94 évesen), hogy ott is elmondja, bajban van a Földünk. Attenborough ezzel rekordot csinált, de máris bejelentette visszavonulását az Instától. Mi történt? Innen kiderül.

A közelben ólálkodik az első hó

Szombat estig marad a párás, szürke idő, majd mediterrán ciklon vet véget az egyhangú napok sorának. Ha kíváncsi vagy, milyen változás áll be az időjárásban a következő napokban, a részletes előrejelzésért ide kattints.

Keresés az oldalon