Meghatóan tisztelgett egy hadihajó a Hableány áldozatai előtt

Startlap - Startlap
Visszavonul a közélettől Márki-Zay ellenfele, meglepetéseket tartogat a 2020-as adócsomag, pénteken tovább zuhannak az üzemanyagárak. Hírösszefoglaló.

Hajóbaleset: meghatóan tisztelegtek az áldozatok előtt, újabb holttestet emeltek ki, átírnák a halottvizsgálat szabályait

A Kozara nevű szerb hadihajó legénysége megindító gesztussal emlékezett meg a múlt szerdán elsüllyedt Hableány áldozatairól, miközben a hajóbaleset helyszíne mellett haladtak el. Minderről fényképet és bővebb leírást itt találsz.

A hivatalosan nyilvántartott áldozatok száma hamasoran 15-re emelkedhet, ugyanis úgy tűnik, a szerdai nap folyamán már három személy maradványait halászták ki különböző helyszínekről. A részletekért  ide kattints. Mindeközben a kormány a baleset miatt a halottvizsgálat jogszabályainak módosítását tervezi. Hogy pontosan ez mit jelent, arról ebben a cikkben írnak.

Kisebb-nagyobb meglepetéseket tartogat a 2020-as adócsomag

A kormány benyújtotta a 2020-as adócsomagot is, amelynek több eleme nem újdonság, és drasztikus lépéseket nem terveznek, de több mint egy tucat kisebb módosításra számíthatunk az adórendszerben. És a dohányzókat például nem várt változtatás érinti. Az adócsomag legfontosabb elemeit ebben a cikkben gyűjtötték össze.

Jön-jön: Íme a lex Mészáros

 

Újragondolja az állam által biztosított bárki számára elérhető ingyenes céginformációt

– olvasható a minap beterjesztett 2020-as költségvetési javaslatban. Elsőre talán nem egyértelmű, de nagyon komoly dologot rejt ez a rövid mondat, ezértezt a cikket  mindenképpen ajánljuk olvasásra.

Márki-Zay Péter fideszes hódmezővásárhelyi ellenfele: “Bejelentem, hogy visszavonulok a politikától”

Hódmezővásárhely volt alpolgármestere, Hegedűs Zoltán a Facebookon jelentette be, hogy visszavonul a közélettől. A helyi Fidesz-frakció vezetője 2018-ban vesztett az időközi önkormányzati választáson Márki-Zay Péterrel szemben. A bejegyzésben – melynek összefoglalója itt olvasható – Hegedűs különös érvvel indokolja távozását, valamint bocsánatot is kér.

Péntektől újra drasztikusan esnek az üzemanyagárak 

Péntektől újabb jelentős változásnak örülhetnek az autósok: a benzin és a gázolaj ára is jelentősen csökken.

Megint Manfred Weber lett a Néppárt frakcióvezetője

Megválasztotta frakcióvezetőnek Manfred Webert az Európai Néppárt (EPP). A Fidesz akkor, amikor még a csúcsjelöltség kérdéséről volt szó, hevesen tiltakozott a német képviselő ellen. Ehhez képest most érdekesen szavaztak. A voksolásról részletesen itt olvashatsz.

Mindeközben a hatalmi harcok árnyékában a Fidesz ügye az EPP-ben háttérbe szorult, de ez nem jelenti azt, hogy a munka megállt volna. A sajtóértesülések szerint a néppárti vizsgálóbizottság tagjai a múlt héten levélben feszegettek kínos kérdéseket a fideszes tárgyalópartnereiknek. Ha érdekel, miről szól ez a levél, illetve hogyan alakulhat a Fidesz sorsa a Néppártban, akkor ezt a cikket ajánljuk figyelmedbe.

Az orosz kormánynak nem tetszik a Csernobil-sorozat, ők inkább a saját, alternatív valóságukat mutatnák be

A The Moscow Times arról ír: nagyon nem értékeli az orosz média kormányközeli fele azt, ahogy az HBO és a Sky közreműködésében készült, hihetetlen sikerrel vetített Csernobil című sorozat feldolgozza az erőmű tragédiáját. Annyira nem, hogy álhíreket terjesztenek, és az egyik tévécsatorna egy egészen sajátos értelmezésű sorozatot tervez a témában. A részletekért ide kattints.

Az egész országra figyelmeztetést adott ki az OMSZ

Viharfelhõk Pécs felett 2019 június 4 én Fotó MTISóki Tamás

Az Országos Meteorológiai Szogálat figyelmeztetése alapján hamarosan még a mostanában szokásosnál is szuperebb lesz az idő: az egész ország területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Arról, hogy pontosan mire számíthatunk, itt olvashatsz bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Feljelentették Kósa Lajost - újabb fejezet a korcsolyaszövetségi...

képcím

Rogán Antal szerint a Fidesznek nincs médiája, Magyarországon...

képcím

A Fradi-meccsen majmozó Győzike feljelenti a patkányozó Curtist