Kiemelt Hírek 2018. július 16.

Meghalt a rendőri intézkedés során megsérült ötgyermekes férfi

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 16.
30 éves volt.

Meghalt a békéscsabai kórházban az a 30 éves békési férfi, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett egy másfél héttel ezelőtti rendőri intézkedés során, hogy újra kellett éleszteni – írja a 24.hu.

A hírt a férfi húga, Renáta osztotta meg a Facebookon:

Drága egyetlen bátyám, nagyon nagyon szeretlek, mindig a szívemben élsz

– írta.

Makula István másfél héttel ezelőtt egy rendőri  intézkedés során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy be kellett vinni az intenzívre, azóta mesterséges kómában tartották.

A család szerint a rendőrök verték meg ennyire. A rendőrök viszont állítják, nem történt rendőri túlkapás: szerintük a fiatalember önkívületi állapotban őrjöngött, miután acetonba áztatott dohányt szívott, aközben sérült meg.

A család egyik barátja és a helyi roma önkormányzat elnöke, Ásós Tibor is megerősítette az elhalálozás hírét a 24.hu-nak:

Sajnos igaz a hír. Vasárnap meghalt a kórházban István. Amikor bement hozzá a család, addigra már átvitték a hullaházba. Azt mondták, hogy csütörtökön lesz meg a boncolás. Így a halál beálltának okáról csak ezután tudnak bármit is mondani. Beszéltem ma a helyi rendőrkapitánnyal is, de azt mondta, hogy addig ő sem tud semmit mondani, amíg nincs meg a boncolás eredménye

– mondta Ásós.

Az ötgyermekes férfi családja a történtek után feljelentette az ügyészségen az Istvánnal szemben intézkedő rendőröket.

Keresés az oldalon