Kiemelt Hírek 2019. július 06.

Meggyel támadott a Balaton Sound fesztiválózóira az államtitkár

Startlap Kiemelt Hírek 2019. július 06.
Kordonok nélkül vonulnak a Pride-on, fotók a kaliforniai földrengésről, az uniós korrupciós ügyeket vizsgálhatja Deutsch Tamás. Esti hírösszefoglaló.

“Ez most nagyon meggy!”

Történik épp, hogy a királyi Agrárminisztérium és a szintén királyi Agrármarketing Centrum „Ez most nagyon meggy!” szlogennel meggyfogyasztást serkenteni hivatott kampányt indított. S mindezt hol, de hol osztotta meg a potenciális meggyfogyasztókkal a Feldman Zsolt nevű mezőgazdaságért felelős államtitkár? Hát Zamárdiban, a Balaton Sound Fesztiválon. Ha érdekel, hogyan serkentette nagyobb meggyfogyasztásra a fiatalokat az államtitkár, olvasd el ezt a cikket.

Az első Pride, amelyen kordonok nélkül vonulnak

Fotó: Marjai János / 24.hu

A 2019-es Pride évek óta az első, ahol a menet nincs kordonok közé zárva, az ellentüntetők viszont igen. A 24.hu helyszíni beszámolója szerint az első atrocitás már a gyülekezés előtt megvolt. Ha érdekel, hogyan zajlik az idei Pride, és kíváncsi vagy milyen atrocitás történt az első órákban, ezt a cikket ajánljuk figyelmedbe

Fotók a kaliforniai földrengésekről

Újabb, erős, 6,9-es földrengés rázta meg helyi idő szerint pénteken Dél-Kaliforniát, a földmozgást nemcsak Los Angelesben, de még Mexikóban is éreztek. A Reuters fotókat is közölt a földrengés utáni állapotokról, amelyeket az alábbi cikkben nézheted meg.

Havi 60 ezerért íratnak egyetemistákkal kormányt támogató véleményeket

iStock (illusztráció)

A 444 talált egy egészen elképesztő hirdetést a szoljon.hu nevű kormányholdingba tartozó portálon: pályázatot írtak ki „polgári értékeket valló egyetemistáknak”. Ha érdekel, mit kell tenniük öt hónapon át a Szövetség az Új Nemzedékért Alapítvány által adott pénzért cserébe, ebből a cikkből megtudhatod.

Az uniós korrupciós ügyeket vizsgálhatja Deutsch Tamás

Az uniós korrupciós ügyeket vizsgáló bizottság egyik alelnöke lehet a Fidesz politikusa. A nagyobbik kormánypárt EP-képviselői vezető tisztségeket kaphatnak a törvényhozó testület jövő héten felálló szakbizottságaiban — tudta meg a Népszava. A Fidesz tagságát ugyan felfüggesztették a kereszténydemokrata pártcsaládban, de a frakcióban más szabályok uralkodnak. A témáról bővebben alább írnak.

MOM-tragédia: megsérült a nevelőotthonban a meghalt kislány testvére

A 8 éves Zselyke a MOM Sport tetején vesztette életét. Az édesanyától, D. Anitától fiait is elvették, nevelőotthonba helyezték őket, ahol az egyik fiú megsérült. Az esettel kapcsolatosan megszólalt a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület országos elnöke is, az ő véleményét az alábbi cikkben találod.

33 milliárdért fejleszti a turizmust az Orbán-kormány a Balatonnál, ahol Mészáros Lőrincnek véletlenül 10 kempingje van

iStock

A kormány a Széchenyi 2020 programban mintegy 480 projekt keretében több mint 260 milliárd forintot fordít a turizmus fejlesztésére a 2014-2020-as költségvetési időszakban. Ebből a Balatonhoz csaknem 33 milliárd forint jut. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Viharos idővel ér véget a hét

Az érkező hidegfront hatására változékonyra fordul időjárásunk, vasárnap több alkalommal kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. Részletes időjárás-előrejelzés a Kiderül oldalán.

Keresés az oldalon