"Megfogtuk őket" - lelepleződött a Fidesz választási csalása az ellenzék szerint

Startlap - Startlap
Orbán: Ilyet még én sem láttam; Márki-Zay: Meggyőzném Orbánt, hogy csak egy tolvaj; térképen az alapítványi tulajdonba adott állami ingatlanok. Választás 2022 - a legfrissebb hírek.

2022. április 3-án országgyűlési választást tartanak Magyarországon. Alakíthat-e ötödik alkalommal kormányt Orbán Viktor? Képes lesz-e 12 év után kormányváltásra az ellenzéki összefogás? A kérdésre napokon belül választ kapunk. Kövesd velünk a kampány legfontosabb történéseit.

“Megfogtuk őket” – lelepleződött a Fidesz választási csalása az ellenzék szerint

A levélszavazatok megsemmisítését követeli az ellenzék, miután Erdélyben egy zsák kidobott, félig elégetett levélszavazatra bukkantak és a felvételek szerint az ellenzékre és a Mi Hazánkra beikszelt szavazólapok lehettek azok. A TASZ büntetőfeljelentést tett az ügyben. Részletek.

Időközben a Fidesz is reagált a vádakra. A kormánypárt válaszát itt találod.

Orbán Viktor: Ilyet még én sem láttam

Ez egy furcsa választás, mert menet közben változott meg a választás tétje, ilyet még én sem láttam, mondta a magyar miniszterelnök az Origónak adott interjújában, amelynek legfontosabb részeit ebben a cikkben foglalták össze.

MZP: Meggyőzném Orbánt, hogy csak egy tolvaj

“Mindenki eldöntheti, hogy egy profinak hazudott tolvaj kommunikátorra szavaz, aki mindent papírból olvas, a nyílt vitától retteg, vagy szavaz egy becsületes emberre, aki órákig beszél fejből, és négy év alatt akár nyolcszor is pontatlanul fogalmaz” – mondta a 24.hu-nak Márki-Zay Péter, aki dupla téttel fut neki a vasárnapnak, hiszen országosan az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeként Orbán Viktorral, Hódmezővásárhelyen és környékén pedig Lázár Jánossal csap össze. Nagyinterjú.

Nagyon készül a rendőrség is a választásra

A Nemzeti Választási Bizottság ülése 2022.03.03-án (MTI/Mohai Balázs)

Az országgyűlési választás napján, április 3-án a rendőrség országos törzset működtet a Készenléti Rendőrségen, a fővárosi és a megyei rendőr-főkapitányságokon csapatszolgálati törzsek lesznek – tudatta az ORFK Kommunikációs Szolgálata a police.hu oldalon. Külön védelmet kap a Nemzeti Választási Bizottság, a Nemzeti Választási Iroda, a Nemzeti Választási Központ. Bővebben.

Kocsis Mátét küldte a Fidesz a közmédiába, hogy tartsa meg az ötperces kampánybeszédet

A Fidesz frakcióvezetője szerint csak a Fidesz képes megőrizni Magyarország biztonságát, megvédeni a nyugdíjakat és a nyugdíjasokat, csak a Fidesz fogja megtartani a családtámogatásokat és tudja egy válság idején működtetni a gazdaságot. Kocsis arról is beszélt, mi várna az országra, ha a “baloldal” győzne. Az 5 perces beszéd legfontosabb állításait ez a cikk foglalta össze.

IDEA Intézet: A Fidesz vezet az ellenzék előtt

Az IDEA Intézet reprezentatív kutatása szerint a teljes népességben a Fidesz–KDNP 1, az Egységben Magyarországért 2 százalékponttal növelte támogatottságát. A februári mélyponthoz képest ez a Fidesz esetében 3, az ellenzéknél 5 százalékpontos emelkedést jelent. A felmérés további eredményeit ezen a linken találod.

12 év alatt elképesztő nagyot kaszáltak a képviselők

Az Országgyűlésben 128-an dolgoznak immár 12 éve képviselőként. 3. ciklusuk végén az mfor.hu úgy mérte fel az ő vagyoni helyzetüket, hogy értékpapírjaikat, befektetéseiket, készpénzüket és követelés-állományukat állította szembe tartozásaikkal. Ha érdekel, hány százalékkal nőtt a képviselők összevagyona a vagyonnyilatkozataik adatai alapján, erre a linkre kattints.

Térképen az alapítványi tulajdonba adott állami ingatlanok

Térképre rakta a K-Monitor az alapítványi tulajdonba adott állami ingatlanokat. A korrupcióellenes civil szervezet szerint “bár ez volt a mostani parlamenti ciklus egyik legfontosabb döntése, sokak figyelmét elkerülhette, hogy a járvány leple alatt ezer milliárd forint értékű állami vagyon került át ingyenesen a kormánypárthoz kötődő közérdekű vagyonkezelő alapítványokhoz”. Bővebben.

A tárgy, ami elkíséri Orbánt a kampányturnéján

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond Egerben, ahol választókkal találkozott 2022. március 30-án. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Kampánykörútra indult a héten Orbán Viktor, az egyes állomásokon színpad nincs, de a miniszterelnök mégis mindig a tömegből kiemelkedve beszél a hallgatóságához – szúrta ki a 444.hu. A magyarázat a hivatalos fotókon gondosan ki van takarva, a közönség által készített képeken viszont jól látható.Itt nézheted meg.

Kétszer is Jeszenszkyt mondott Zelenszkij helyett Márki-Zay Péter

Kétszer is a Jeszenszky vezetéknevet mondta ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnöké helyett Márki-Zay Péter szerdai székesfehérvári utcafórumán a helyszínen készült felvétel tanúsága szerint. Részletek.

 

Címlapkép: Youtube / Punctul.ro

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Orbán első fizetett munkája - A hét legfontosabb hírei...

képcím

Magyar Péter máris veri Orbánt és a Megafont a Facebookon

képcím

Magyar milliárdokból, titokban finanszírozták az Euronews...