Megérkezett a nagy betörés-térkép

Startlap - Startlap
Óriási átalakítás jön a Tesco áruházakban. Egy tinilány meggyilkolásából „profitáltak”. Mit rejthet a szupertitkos 51-es körzet? Jön a Strandok Éjszakája! Hírösszefoglaló.

Ezek a legveszélyesebb megyék, kerületek

Meglepő, melyik megyében történt a legtöbb lakásbetörés az elmúlt fél évben. A rendőrségi térkép adataiból az is kiderült, hogy melyik fővárosi kerületeket szeretik a legjobban a bűnözők. Ha érdekel, hogy a te környékeden mit mutatnak a számok, ide kattints.

Vonzóbbá teszik a Tesco áruházakat

iStock

Az áruházlánc új üzletpolitikája a nagy alapterületű áruházak stratégiai átalakításáról szól, így például a nem jól teljesítő területek megszüntetéséről. Matt Simister, a Tesco közép-európai igazgatója szerint sokkal vonzóbb a szinte bevásárlóközponttá átalakult hipermarket a vásárlóknak. Ha érdekelnek a részletek, például az, hogy milyen termékek árusításának megszüntetését tervezik, olvasd el az alábbi cikket.

Egy tinilány meggyilkolásából „profitáltak”

A tizenhét éves Bianca Devins idén végzett a középiskolában és két hónappal ezelőtt ismerkedett meg a huszonegy éves Brandon Clarkkal az Instagramon. Egy ideig csak a platformon üzengettek egymásnak, aztán a kapcsolat személyes találkozókkal is folytatódott, de július második hétvégéjén megrázó véget ért. Brandon kegyetlen módon megölte Biancát, a véres képeket pedig feltöltötte a netre, ahol órákig láthatók voltak, és megállás nélkül terjedtek tovább. Egy bestiális gyilkosság története.

Nem fizettek Schmidték 

MTI/Mónus Márton

Nagy költségvetésű kisfilmet rendelt meg Schmidt Mária közalapítványa, amit aztán megrendelőként addig alakítgattak, mígnem a végén Orbán Viktorról szólt. Ez az a kisfilm, ami szerint 30 éve megérkezett Orbán Viktor, a rendszerváltás Messiása, és elhozta az örömöt a családok életébe.

És ez az a kisfilm, amit a Schmidt Mária által irányított Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány nem akar teljes egészében kifizetni a gyártó cégnek. Ha érdekel, miért nem utalták át a teljes összeget, az alábbi cikkben olvashatod el.

Mit rejthet a szupertitkos 51-es körzet?

Ellopott szovjet vadászgép, ejtőernyős próbababa, kipukkadt kutatóléggömb – vagy mégis földönkívüliek és ufók lehettek a szigorúan őrzött bázison? Jó kérdés, de még aki hisz a repülő csészealjakban, az sem lesz okosabb a titkos amerikai támaszpont megrohamozásától. Alább egy rendkívül izgalmas cikket olvashatsz az 51-es körzetről.

Képeken Kim Dzsongun új tengeralattjárója

MTI/EPA/EFE

Kim Dzsongun észak-koreai vezető szemlét tett a hadiflotta egy újonnan épített tengeralattjárójánál, amelyet hamarosan szolgálatba állítanak a Japán-tengeren – jelentette kedden a távol-keleti ország hivatalos médiája. Mi pedig mutatunk egy fotót a méltán büszke vezetőről, amint megszemléli az országa új büszkeségét. A történelmi képért ide kattints.

Jön a Strandok Éjszakája!

Idén július 26-án rendezik meg országszerte a Strandok Éjszakáját. A 2019-ben tizedszerre megtartott rendezvényen idén több mint 40 fürdő vesz részt. Ha érdekel, csatlakozott-e a közeledben lévő fürdő az eseményhez, az alábbi cikkből megtudhatod.

Nem fogunk fázni a héten

Kedden hazánk északkeleti tájain még több lehet a felhő, majd szerdától már országszerte napos, száraz időre számíthatunk. Részletes időjárás-előrejelzés a Kiderül oldalán.

Ez is érdekelhet

képcím

Kiszámolták, hány forintot jelenthet a nyugdíjasoknak Orbán...

képcím

Csökkentette a kormány a csok büntetőkamatát

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat