Megduplázná a családi pótlékot Márki-Zay kormánya

Startlap - Startlap
Nyilvánosságra hozták az ellenzék szociálpolitikai terveit. Választás 2022 - a legfrissebb hírek.

2022. április 3-án országgyűlési választást tartanak Magyarországon. Alakíthat-e ötödik alkalommal kormányt Orbán Viktor? Képes lesz-e 12 év után kormányváltásra az ellenzéki összefogás? A kérdés nagyrészt ezekben a hetekben dől el. Kövesd velünk a kampány legfontosabb történéseit.

Ha áprilisban nyerne az ellenzék a választásokon, számos szociálpolitikai intézkedést hoznának. Bevezetnék például a létminimumhoz igazított, havi százezres minimumjövedelemet. A konkrét számok azonban a legtöbb esetben kikerültek a programból – írja a Telex. Az ellenzék javaslatait, terveit ez a cikk ismerteti.

Ez történt még az elmúlt órákban:

  • Pegasus-ügy: titok, volt-e vizsgálat Varga Judit ellen. Vadai Ágnes „az Igazságügyi Minisztériumban kialakult törvényellenes gyakorlatról” kérdezte a belügyminisztert. Válasz Kontrát Károly belügyi államtitkártól érkezett. Ide kattints.
  • Márki-Zay Péter az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje a Facebookon reagált az Európai Bíróság mai döntésére, amely elutasítja Magyarország és Lengyelország keresetét a jogállamisági mechanizmusról szóló kondicionalitási rendelet ügyében. Márki-Zay véleményét a döntésről ebből a cikkből ismerheted meg.
  • Kövér László úgy állt színpadra a Fidesz vidéki fórumán, hogy most kivételesen visszafogja magát, de végül mégis oda lyukadt ki, hogy az Elkúrtukban kevés az összeesküvés-elmélet, az óvodákban és az iskolákban pedig meg akarják rontani a gyerekeket. Tudósítás Kiskunhalasról.
  • Márki-Zay Péter szeretné rövidre zárni az ellenzék közöslista-állítást, melyre egy merőben szokatlan ötlettel is előállt. Javaslatát ez a cikk ismerteti.
  • Ungár Péter felszólította az LMP-ből kiugrott és függetlenként induló Hajdu Máriát, hogy adja vissza a mandátumát. Részletek.
  • Balavány: Nem most van az ideje az ellenzék kritizálásának? Hát akkor mikor? Vélemény.
  • Gattyán pártja megerősítette, a bérelt sátrukban következett be a két emberéletet követelő tragédia. Mi történt a Deák téren kedd éjjel? Innen kiderül.
  • Szabó Rebekát, a Párbeszéd politikusát indítja el az egyesült ellenzék a hétfőn kínos körülmények miatt visszalépő képviselőjelölt Gér Mihály helyett. Bővebben.

 

Címlapkép: Peter Kohalmi / AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Beáll Karácsony mögé a DK az önkormányzati választáson

képcím

Dúró Dóra megköszönte Csák Jánosnak, hogy kirúgta L. Simon...

képcím

Október 23: a politikai pártok megemlékezései