Megdöbbentő: kiderült az igazság a gyorshajtásról

A legnagyobb német kormánypárt elnöke szerint Orbán kilép a Néppártból, a Momentum felfedte az igazságot a kampányszlogenekről, magyar cégek is vannak a nagy európai áfarablók között. Többek között ezekről olvashatsz reggeli hírösszefoglalónkban.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-05-07 08:50

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Kik és hogyan okozzák a legtöbb balesetet a magyar utakon?

2018-ban rekordot döntött a személysérüléses balesetek száma, amelynek apropóján a Vezess megnézte a Központi Statisztikai Hivatal balesetekre vonatkozó friss adatait, hogy kiderítsék, milyen emberi és egyéb hibák fedezhetők fel a tragédiák árnyékában. A számsorokból egészen meglepő következtetés vonható le. Ha kíváncsi vagy, mire jutott a portál, ezt a cikket olvasd el.

A szövegből számos érdekes információ derül ki: ilyen többek között az, hogy vajon nők vagy férfiak okoznak-e nagyobb arányban balesetet, aztán az, hol állnak a rangsorban a kerékpárosok, motorosok, vagy kamionosok, és mi a helyzet életkori bontásban. De azt is megtudhatod, mi az a három szabálytalanság, amivel akár kampányszerűen is foglalkozhatnának, annyi sérüléshez vezetnek.

A német CDU elnöke szerint a Fidesz ki fog lépni az Európai Néppártból

Fotó: Thomas Lohnes/Getty Images

Annegret Kramp-Karrenbauer, aki a legnagyobb német kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, hétfő este arról beszélt: Orbánék ki fognak lépni az Európai Néppártból. Az alábbi cikkből kiderül, miért vélekedik így a politikus.

Csillag Tamás, a Momentum politikusa pártja ígéretéről: “Ez csak egy kampányszlogen”

A Gulyás Márton nevéhez köthető Partizán vitafórumot tartott Szombathelyen a közelgő EP-választás alkalmából több ellenzéki (DK, MSZP, MKKP, LMP, Momentum, Jobbik) képviselőjelölt részvételével. Ezen a rendezvényen fedte fel Csillag Tamás a kampányidőszak ígéreteinek valódi természetét, de korántsem csak ez az egy érdekes dolog történt: a kutyapártos Kovács Gergelynek például szokás szerint több kiváló megjegyzést köszönhetünk.

A diákok egy részének nagyon rosszul fog sikerülni a keddi matekérettségi, és még véletlenül sem azért, mert hülyék vagy lusták

A diszlexia és a figyelemhiányos hiperaktivitás (ADHD) fogalma ma már a köznyelvnek is aktív szereplője, nem így a diszkalkulia, a matematikai képességeket érintő zavar. Az alábbi cikkben Morsányi Kinga, a belfasti Queen’s Egyetem pszichológia tanszékének munkatársa, a diszkalkulia magyar szaktekintélye kalauzolja végig az olvasót a témán.

Fotó: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Az írás érdekes és fontos, hiszen a diszkalkulia nemcsak az érettségin okoz nehézségeket, hanem a mindennapi életet is jelentősen megnehezíti, rontja a mennyiségekkel és sorrendiséggel kapcsolatos gondolkodási képességeket. A társadalom álláspontja a témában jelenleg igencsak le van maradva, a matekos tanulási zavart elenyésző számban diagnosztizálják, pedig a korai felismerés segítene a képességek megfelelő fejlesztésében, és a nehézségek megélését is könnyebbé tenné.

Magyar cégek a nagy európai áfacsalók között

A CORRECTIV német nonprofit szerkesztőség által koordinált, „Grand Theft Europe” nevű nemzetközi projektben 28 uniós tagállam újságíró vettek részt annak érdekében, hogy feltárjanak részleteket olyan nemzetközi bűnügyekről, amelyek az ún. körhintacsalás módszerét alkalmazták.

Ez az egyik leggyakoribb áfacsalási technika, ami a becslések szerint évi 50 milliárd eurós kárt okoz a kontinensen. Az iratokból fény derült több olyan esetre is, amelyben magyar cégek érintettek. Hogyan működik a körhintacsalás és az áfafizetés? Milyen konkrét esetekben találtak magyar cégeket az áfacsalók között? Itt megkapod a választ ezekre a kérdésekre.

Durva összeggel támogatja a magyar kormány Ferenc pápa csíksomlyói miséjét

Fotó: Jeff J Mitchell/Getty Images

Meg kell mutatnunk, hogy a hit, a kereszténység, a katolicizmus, és persze a nemzeti létünk, a magyarság is nagyon fontos számunkra

– közölte Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Csíksomlyón, amikor bejelentette, hogy a kormány roppant nagy összeggel segíti a június elsején esedékes pápai mise előkészületeit.

Rövid időre elbúcsúzhatunk az esernyőktől

Kelet felé elhagyta Magyarországot az a ciklon, ami az eddig tapasztalható csapadékos időjárást hozta magával, így átmenetileg szárazabb és enyhébb levegő érkezik hozzánk. Lesz napsütés is, de sajnos semmi sem tarthat örökké. A következő napok részletes időjárás-előrejelzésétitt olvashatod el.