Megbillent a Balaton

Startlap - Startlap
Csütörtökön a viharos szél hatására ritkán látott apály-dagály jelenség volt látható. Esti hírösszefoglaló.

Megbillent a Balaton, komoly szintkülönbségeket mértek

MTI/Varga György

Bár kissé tréfásan hangzik a fenti kijelentés, a közeledő hidegfront előtt olyan viharos szél fújt a magyar tengernél, hogy csütörtökön Keszthelynél 7 óra 15 perckor még 62 centis volt a vízállás, ami kora délutánra 47 centire csökkent. Ugyanakkor Balatonfűzfőn 4 óra leforgása alatt 20 centit emelkedett a víz szintje. A ritka jelenségről készült videót, és a leapadt Balatont errefelé lehet szemrevételezni.

Orbán szerint megöli a középosztályt az Európai Bizottság terve

Megöli az európai középosztályt, amit az Európai Bizottság és annak alelnöke, Frans Timmermans zöld megállapodásért felelős biztos a Fit for 55 nevű új klímacsomagjával csinál – jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön, az európai uniós tagállamok vezetőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójára érkezve. Részletek

Az MSZP soraiból próbaképp beállt egy nő a Stop Gyurcsány, Stop Karácsony aláírásgyűjtésébe, és nem volt rest az ott látottakat megosztani

A Hírklikk.hu tett közzé két videót is, melyen az látszik, miként válik egy nő aktivistává a kampányban, illetve azt is bemutatták, mit is kellett végeznie a munka során, ami úgy tűnik fizetéssel járt, de feketén. A felvételek ebben a cikkben érhetőek el. 

Az MTVA vezetője úgy véli a közmédia teljesen pártfüggetlen és objektív

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója a Figyelőnek adott interjúja során beszélt arról, hogy bár megpróbálják őket a politika színterére ráncigálni, egyáltalán nem feladatuk, hogy ott bármilyen szerepet is betöltsenek. “Mégiscsak a közmédiáról van szó, amely pártoktól független, objektív” – mondta Papp, aki arra is kitért, hogy minden eseményről tényszerűen számolnak be. Mondanivalójának további, lényegi részei itt érhetőek el.

Gulyás óva int attól, hogy Erdélyből utaztassanak embereket a Békemenetre

A mai kormányinfón megtudhattuk, hogy Brüsszel miatt drágul az energia idehaza, ráadásul az Európai Parlament egy szélsőséges szervezet. Gulyás mindenkinek csak ajánlani tudja az Elkxurtuk című filmet, viszont az Erdélyből Magyarországra irányuló utaztatást nem javasolja semmiképpen sem. A csütörtöki kormányinfó legjobb részei itt érhetőek el.

Az Európai Bizottság elnöke elmondta, hogy miért maradt pénz nélkül a magyar kormány

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő rákérdezett Ursula von der Leyennél, hogy van-e összefüggés a homoszexualitás ábrázolását korlátozó magyar törvény és az EU helyreállítási alap magyarországi lehívhatóságának csúszása között. A kapott válasz, mely biztosan meglepetést okoz, itt olvasható.

Karácsony arról beszélt egy interjúban, hogy mennyire unta már a miniszterelnök-jelölti vitákat

A főpolgármester annak ellenére mondta mindezt, hogy tisztában van vele, azok között, akik iszonyatosan sok munkát tettek abba, hogy ő miniszterelnök-jelölt lehessen, jó páran sértőnek érezhetik a nyilatkozatát. Az ominózus kijelentés itt érhető el.

Kovács Zoltán félreérhetően fogalmazott Gyurcsány és 1956 viszonylatában

MTI/Varga György

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár egy videóban kissé zavarba ejtően fogalmazott az 1956-os forradalommal kapcsolatban, és így olyan, mintha annak leverésében is erős szerepet játszott volna Gyurcsány Ferenc. Valami oknál fogva ez a baki nem tűnt fel a videót rögzítő, illetve az azt feliratozó szakembernek sem. Íme a felvétel

Üzent a kormánynak a Continental 

A makói Continental gyár szerdán jelentette be, hogy 90 embert már elbocsátottak, de év végéig még 140 dolgozót fognak kirúgni. Lázár János videóban reagált, amiben azt kérte, hogy a Continental csoport magyarországi cégei ne kapjanak “egy büdös fillért sem a kormánytól”. Most a Continental is üzent a kormánynak. Részletek

Alig egyéves, de már több százezer forintnak megfelelő összeget keres havonta

Briggs Darrington alig múlt egy esztendős, de már bármikor összehozza havonta a magyar átlagbért. Az amerikai kisfiú a közösségi médiából él, ahová az édesanyja tölt fel fotókat és videókat a közös utazásaikról. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Nyílt levelet írt Orbánnak Karácsony

képcím

A Spar vezére szerint Orbán "zaklatja" őket, Svájcba...

képcím

Karácsony Gergely: Itt az ideje, hogy elkezdjük visszafoglalni a...