Megadhatja a kegyelemdöfést a bankbetéteknek a kormány - de ez sem a bankoknak fog fájni

Startlap - Startlap
Hogyan bonyolódik tovább Bayer Zsolt lakásügye, miért helyezné gyámság alá Kocsis Máté Karácsony Gergelyt, és milyen zavaros óraátállítási szabályok jöhetnek az európai határok átszelésekor? Hírösszefoglaló.

Húsz éve nem volt ekkora aszály Magyarországon

Hiába műtrágyáznak, akkora a szárazság, hogy a mövények a tápanyagot nem tudják rendesen felvenni. Az őszi búza nem kelt ki rendesen, és kétséges, milyen termést hoz majd a repce, a kukorica, a krumpli, vagy a borsó. Az Országos Meteorológiai Szolgálat aszályindexe szerint Bács-Kiskun, Csongrád, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén területén jelenleg is súlyos vagy jelentős az aszály. Ebből a cikkből kiderül, milyen következményekkel járhat a hazai gazdaságra a szélsőséges időjárás, illetve milyen megoldásokat javasolnak a gazdák.

Fotó: Smith Collection/Gado/Getty Images

 

Jelenleg Bayer Zsolt fia a tulajdonosa annak a háznak, amelyet apja az olcsó budai önkormányzati bérlakásáért adott cserébe

Pár nappal ezelőtt derült ki, hogy Bayer Zsolt havi 32 ezer forintért bérel a Várban egy lakást az önkormányzattól. A publicista a sajtó kérésére közölte, hogy a roppant jó árú bérleményt egy lakáscserének köszönheti: egy kertes házat adott a bérleti jogért.

Forrás: 24.hu

A 24.hu kiderítette, hogy egy pilisszentkereszti faházról van szó, amely azóta Bayer Zsolt fiának tulajdonába került. Bayer Zsoltot kamera jelenlétében kérdezték meg az ügyről. A videó, valamint a kusza történet részletei ebben a cikkben találhatók.

A zuglói rendőrök egy eszméletlen csecsemőt vittek kórházba

Innen kiderül, miért a rendőrök segítettek kórházba szállítani az alig pár hetes gyermeket.

Könnyen lehet, hogy 2021-től a Szlovák határon át kell állítanunk az óráinkat

Ha jelenleg Európában utazunk, akkor kell átállítanunk az óránkat, amennyiben átlépjük a három időzóna valamelyikének határát. Az Európai Unió döntése értelmben azonban a tagországok jövő tavaszig maguk határozhatnak arról, hogy a téli vagy a nyári időszámítást szeretnék állandósítani a területükön. És itt jönnek a bonyodalmak.

24 órás óraszerkezet a Greenwichi Királyi Obszervatóriumnál. (Fotó: Fox Photos/Getty Images)

Ebben a cikkben szemléletesen és részletesen bemutatják az uniós döntés nyomán várható forgatókönyveket az óraátállítással kapcsolatosan.

Megadhatja a kegyelemdöfést a bankbetéteknek a kormány

A készpénzhasználat ellen hirdetett háború égisze alatt jelentette be a kormány a minden eddiginél vonzóbb kamatozású lakossági állampapírt. De ha megvalósul a lakosságnál lévő állampapír-állomány jelentős növekedése, az várhatóan nem a készpénzre, hanem a pénzügyi szektor megtakarítási termékeire fog igazi kiszorítási hatást gyakorolni. A helyzet részletes elemzése ebben a cikkben olvasható.

Délutántól országszerte eső várható

Napközben egyre nagyobb területen számíthatunk esőre, záporokra, illetve nyugaton, délnyugaton zivatarok is kialakulhatnak, mivel délnyugat felől egy kiadós csapadékzóna érkezik.

Fotó: Chris Furlong/Getty Images

Ebben a cikkben részletes időjárás-előrejelzést találsz a hét hátralevő részére.

Mikor tartják idén a ballagásokat és az érettségi vizsgákat?

Innen kiderülnek a 2019-ben érettségizők számára fontos dátumok.

Kocsis Máté szerint gyámság alá kell helyezni Karácsony Gergelyt

A Fidesz frakcióvezetője a zuglói parkolási botrány kapcsán fogalmazott így. Kocsis szerint ugyanis a Karácsony hiába menekül a felelősség alól, valójában többféle módon is megakadályozhatta volna az előterjesztés elfogadását. Kocsis Máté nyilatkozatának további részleteit itt olvashatók.

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Európában forgalomba kerül a koronavírus elleni...

képcím

Február 1-jétől új táblák fogadják a vásárlókat a boltokban

képcím

Egy jó hír, meg egy rossz hír: nagy változás jön az...