Megadhatja a kegyelemdöfést a bankbetéteknek a kormány - de ez sem a bankoknak fog fájni

Hogyan bonyolódik tovább Bayer Zsolt lakásügye, miért helyezné gyámság alá Kocsis Máté Karácsony Gergelyt, és milyen zavaros óraátállítási szabályok jöhetnek az európai határok átszelésekor? Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-04-05 09:21

Fotó: iStock

Húsz éve nem volt ekkora aszály Magyarországon

Hiába műtrágyáznak, akkora a szárazság, hogy a mövények a tápanyagot nem tudják rendesen felvenni. Az őszi búza nem kelt ki rendesen, és kétséges, milyen termést hoz majd a repce, a kukorica, a krumpli, vagy a borsó. Az Országos Meteorológiai Szolgálat aszályindexe szerint Bács-Kiskun, Csongrád, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén területén jelenleg is súlyos vagy jelentős az aszály. Ebből a cikkből kiderül, milyen következményekkel járhat a hazai gazdaságra a szélsőséges időjárás, illetve milyen megoldásokat javasolnak a gazdák.

Fotó: Smith Collection/Gado/Getty Images

 

Jelenleg Bayer Zsolt fia a tulajdonosa annak a háznak, amelyet apja az olcsó budai önkormányzati bérlakásáért adott cserébe

Pár nappal ezelőtt derült ki, hogy Bayer Zsolt havi 32 ezer forintért bérel a Várban egy lakást az önkormányzattól. A publicista a sajtó kérésére közölte, hogy a roppant jó árú bérleményt egy lakáscserének köszönheti: egy kertes házat adott a bérleti jogért.

Forrás: 24.hu

A 24.hu kiderítette, hogy egy pilisszentkereszti faházról van szó, amely azóta Bayer Zsolt fiának tulajdonába került. Bayer Zsoltot kamera jelenlétében kérdezték meg az ügyről. A videó, valamint a kusza történet részletei ebben a cikkben találhatók.

A zuglói rendőrök egy eszméletlen csecsemőt vittek kórházba

Innen kiderül, miért a rendőrök segítettek kórházba szállítani az alig pár hetes gyermeket.

Könnyen lehet, hogy 2021-től a Szlovák határon át kell állítanunk az óráinkat

Ha jelenleg Európában utazunk, akkor kell átállítanunk az óránkat, amennyiben átlépjük a három időzóna valamelyikének határát. Az Európai Unió döntése értelmben azonban a tagországok jövő tavaszig maguk határozhatnak arról, hogy a téli vagy a nyári időszámítást szeretnék állandósítani a területükön. És itt jönnek a bonyodalmak.

24 órás óraszerkezet a Greenwichi Királyi Obszervatóriumnál. (Fotó: Fox Photos/Getty Images)

Ebben a cikkben szemléletesen és részletesen bemutatják az uniós döntés nyomán várható forgatókönyveket az óraátállítással kapcsolatosan.

Megadhatja a kegyelemdöfést a bankbetéteknek a kormány

A készpénzhasználat ellen hirdetett háború égisze alatt jelentette be a kormány a minden eddiginél vonzóbb kamatozású lakossági állampapírt. De ha megvalósul a lakosságnál lévő állampapír-állomány jelentős növekedése, az várhatóan nem a készpénzre, hanem a pénzügyi szektor megtakarítási termékeire fog igazi kiszorítási hatást gyakorolni. A helyzet részletes elemzése ebben a cikkben olvasható.

Délutántól országszerte eső várható

Napközben egyre nagyobb területen számíthatunk esőre, záporokra, illetve nyugaton, délnyugaton zivatarok is kialakulhatnak, mivel délnyugat felől egy kiadós csapadékzóna érkezik.

Fotó: Chris Furlong/Getty Images

Ebben a cikkben részletes időjárás-előrejelzést találsz a hét hátralevő részére.

Mikor tartják idén a ballagásokat és az érettségi vizsgákat?

Innen kiderülnek a 2019-ben érettségizők számára fontos dátumok.

Kocsis Máté szerint gyámság alá kell helyezni Karácsony Gergelyt

A Fidesz frakcióvezetője a zuglói parkolási botrány kapcsán fogalmazott így. Kocsis szerint ugyanis a Karácsony hiába menekül a felelősség alól, valójában többféle módon is megakadályozhatta volna az előterjesztés elfogadását. Kocsis Máté nyilatkozatának további részleteit itt olvashatók.