Még van, aki Kevin Spacey-vel forgatna együtt

Az olasz rendező, Bernardo Bertolucci kiállt a zaklatással vádolt színész mellett.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-02 14:00

Fotó: Frederick M. Brown/Getty Images

Bernardo Bertolucci rendező kiállt Kevin Spacey mellett, aki körül még az ősszel robbant ki botrány, miután Anthony Rapp színész szexuális zaklatással vádolta meg – írja a port.hu.

Kevin Spacey-t többen is megvádolták, majd Ridley Scott rendező kivágta a sztár összes jelenetét A világ összes pénze című filmből, a helyére pedig Christopher Plummert szerződtette.

„Amikor megtudtam, hogy Ridley Scott elfogadta a Kevin Spacey-vel forgatott jelenetek megsemmisítését A világ összes pénzében, küldtem egy üzenetet Pietro Scaliának, hogy azt üzenem Scottnak: szégyellje magát! Aztán azonnal csinálni akartam egy filmet Spacey-vel” – mondta Bernardo Bertolucci olasz rendező, aki A kis Buddha című filmen dolgozott együtt Pietro Scaliával, aki Ridley Scott állandó vágója.

Hogy valóban lesz-e film, egyelőre nem tudni, mindenesetre Bertolucci a kijelentéséért nagy tapsot kapott a közönségtől a Bari Nemzetközi Filmfesztiválon. A rendező ugyanakkor elárulta, ő is támogatja a #MeToo mozgalmat, amely a szexuális zaklatás problémájára hívja fel a figyelmet, Ridley Scott döntését csupán művészileg utasítja el.

Hozzászólások