Még több lakáshitelesnél engednek el egy-egy millió forintot

Mutatjuk, kiket érint az új intézkedés.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-11-16 07:46

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellé felvehető kedvezményes, tízmillió forintos hitelből is elengednek jövő évtől egy-egy millió forintot a harmadik vagy további gyerekek vállalása esetén – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön.

Novák Katalin közölte, az elengedést a járási hivatalokban lehet igényelni és már a várandósság ideje alatt be lehet adni a kérelmeket.

Elmondta azt is, hogy a már meglévő hitelek esetében nem csak a lakáscélú jelzáloghitelek csökkentésére lehet igénybe venni a lehetőséget, hanem mindenfajta jelzáloghitelre, a jövőben felvett hitelek esetében azonban csak a lakáscélúakra vonatkozik majd az elengedés.

Szerdán számoltunk be arról, hogy azoknak, akik harmadik vagy további gyermeket vállalnak, a meglévő lakáshitelükből gyermekenként 1-1 millió forintot elenged a kormány a tartozásból. Az intézkedés 2018. január elsejétől lép hatályba, és az ezt követően megszületett gyermekekre vonatkozik a hitelelengedés. Ezt a kedvezményezett kört bővítették most a csok-osokra vonatkozóan

 

Forrás: MTI

Fotó: Thinkstock

Mai nap hírei

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu1 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu3 órája

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu6 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu7 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu7 órája

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban

digitalhungary.hu10 órája

3 dolog, amit te is túl sokáig használsz

she.life.hu11 órája

Katalin hercegnét alaposan meglepte Harry és Meghan

joy.hu12 órája