Még Habony Árpád is visszatért: nagy változás jön a Fideszben

Startlap - Startlap
Fideszes polgármesterek belső ellentétről nyilatkoztak, és kemény kritikákat fogalmaztak meg - a miniszterelnököt sem kímélték. Reggeli hírösszefoglaló.

Nagy változás előtt áll a Fidesz: még Habony Árpád is visszatért

Névtelenséget kérve megszólaltak fideszes polgármesterek, elmondásuk szerint megjelent a belső ellentét a kormánypártban – értesült a Népszava. Az önkormányzati vezetők nagyon kemény kritikákat fogalmaztak meg, amikből Orbán Viktornak is jutott. Sokat sejtet a helyzetről, hogy Habony Árpád visszatért. Részletek itt.

Nem kevés ápoló hiányzik a magyar egészségügyből

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara közzétette az egészségügyi ellátásból hiányzó ápolók számát, adataik szerint a a fekvőbeteg-ellátásban dolgozó ápolók még mindig kritikus leterheltséggel küzdenek. Az ápolói létszámról bővebben erre a linkre kattintva olvashatsz.

Mészáros Lőrinc öccse is tehetséges vállalkozó: százmilliós közbeszerzések landolnak nála

Mészáros János májusban nagyon ügyesen vásárolt céget: alig négy hónap alatt jelentős összegű tender nyertese lett az Országos Vízügyi Főigazgatóságnál. De ez csak egy a sok sikeres kormányzati szerződése közül. Mekkora összegről van szó, és milyen egyéb állami megbízásokhoz jutott az ifjabbik Mészáros 2018-ban? Innen kiderül.

Az új év első napján halálra gázolt testvéréhez hívták ki a mentőst

Január elsején hajnalban halálos közlekedési baleset történt Kiskunmajsán. Egy autó elgázolt egy sétáló szerelmespárt, a fiatal férfi a helyszínen meghalt, a nő súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset megrázó körülményeiről itt írnak részletesen.

Petárdáktól megrémült bikákat fogtak az M5-ös autópályán

Fotó: Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images

Az egyik állatot a helyszínen el kellett altatni, mert súlyosan megsérült. Az esetről ebben a cikkben olvashatsz fényképes beszámolót.

A lakók engedélye nélkül kezdett emeletráépítésbe a Rogán Antal letelepedési kötvényei mögött álló vállalkozó egy világörökségi védettséget élvező házban

A Várkert rakparton álló patinás társasház egyik lakója birtokvédelemért folyamodott a jegyzőhöz, mert a felső szinten egy hatodik emelet látszik nőni, márpedig az építkezéshez a lakóközösség nem járult hozzá. Az épület a Duna-parton áll, a világörökségi védettséget élvező panorámához tartozik. A beadvány szerint Boros Attila cége a birtoksértő, aki a Rogán Antal-féle letelepedési kötvényekkel üzletel. 

Kívánságlámpások okozhatták mintegy 30 majom halálát a német állatkertben

Az újév első napjára virradó éjjel lángok csaptak fel a németországi Krefeld állatkertjében, amelynek következtében több mint harminc majom pusztult el. A helyi hatóságok megtalálhatták a tűz okát.

A Menhely alapítvány igazgatója szerint fogalmunk sincs, hányan halnak meg az utcán, és több hajléktalan gyilkosság áldozata lett

A kihűlésben elhunytak száma jól követhető minden évben, de nem a hideg az egyetlen tényező, ami a hajléktalanok életét fenyegeti. Az ellátórendszer problémái, a függőségek, valamint az emberi rosszindulat is fontos szerepet játszik az utcán élők magas halálozási arányában. Ezekről Aknai Zoltán, a Menhely Alapítvány vezetője beszélt egy ide kattintva olvasható interjúban.

Elképesztően durva büntetéssel sújtják azt, aki a Fidzsi-szigeteken január elsejétől műanyag zacskót árul vagy gyárt

Fotó: Smith Collection/Gado/Getty Images

A szigetcsoporton 2020 első napjától teljesen betiltották a műanyag szatyrokat, és súlyosan szankcionálják a szabályszegőket. A döntésről és annak következményeiről itt tájékozódhatsz.

Érkezik a hidegfront

Pár ködös nap után erős szél kíséretében beköszönt a hidegfront. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Júliustól hat szociális szakápolási központ jön létre

képcím

Béremelés: 18 százalékkal kaphatnak többet az ápolók

képcím

Elhunyt Bajkai István