Magyarországé lenne Kárpátalja Medvegyev térképén

Startlap - Startlap
Az egykori orosz miniszterelnök egy olyan térkép előtt mondott beszédet, amelyen Kárpátalja Magyarország részeként volt ábrázolva.

Oroszország volt elnöke, egykori miniszterelnöke, Dmitrij Medvegyev egy dél-oroszországi eseményen tartott előadást egy térkép előtt, amelyen Magyarország részeként ábrázolták Kárpátalját – írja a Telex

Medvegyev egy olyan állapotot mutatott be a térképen, ahogyan szerinte kinézne Ukrajna egy esetleges orosz győzelem után. A megszállt országnak mindössze Kijev megye maradna, Oroszország pedig ellenőrzése alá vonná Ukrajna keleti és déli részét, valamint a Fekete-tenger partvonalát. Moldovát és a szövetséges Belaruszt meghagynák.

Medvegyev, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, úgy beszélt Ukrajnáról, mint amely mindig is Oroszország része volt, és  amelynek majd vissza kell térnie az anyaországhoz a kapitulációja után.  Ez a megállapítása hatalmas tapsot váltott ki a hallgatóságból.

Medvegyev hangsúlyozta: Oroszország nem fog békét kötni sem most, sem a jövőben, egyetlen regnáló ukrán kormánnyal sem. Kelet és Nyugat kapcsolatát úgy jellemezte, hogy rosszabb a viszony az amerikaiakkal, mint a kubai rakétaválság idején.

Címlapkép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel

Ez is érdekelhet

képcím

Macron: Nem lehet kizárni csapatok küldését Ukrajnába

képcím

Putyin szerint az ukrajnai magyarok történelmi hazájukhoz akarnak...

képcím

Kiderült, mi lehet az azonosítatlan tárgy, ami Lengyelországba...