Lengyelország határait fenyegeti Medvegyev

Startlap - Startlap
Lengyelország területét csorbító orosz védelmi övezet kialakítását helyezte kilátásba, amennyiben a Nyugat nem hagy fel Ukrajna támogatásával.

Úgy tűnik, a debil NATO-stratégák tényleg azt akarják, hogy egész Ukrajna orosz ellenőrzés alá kerüljön. Épp ezért adnak a banderista hatalomnak mind több nagy hatótávolságú fegyvert

– idézi Dmitrj Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági bizottság elnökhelyettesének szavait a Telegramról a Telex.

A szélsőségesen harcias szövegeiről ismert Medvegyev Lengyelország területét csonkító orosz védelmi övezet kialakításával fenyegetőzik, amennyiben a Nyugat nagy hatótávolságú rakétákat küld Ukrajnába.

Medvegyev arról beszélt,

ha Ukrajna támogatását folytatják, akkor “az egészségügyi övezet valahol a lengyel határnál lesz. Vagy magában Lengyelországban, és ez már tényleg veszélyes”.

Dmitrj Medvegyev emlékeztetett, Oroszország taktikai atomfegyverekkel való gyakorlatozásról is tett bejelentést, és ezeknek a fegyvereknek a meghatározása “meglehetősen elnagyolt”. A nemzetbiztonsági vezér posztjában főként az 550-650 kilométeres hatótávolságú Storm Shadow/SCALP-EG rakétákról írt.

A lap megjegyzi, ugyan Medvegyev Ukrajna támogatásához kötötte fenyegetését, Oroszország éppen akkor fokozta a támadások intenzitását, amikor az USA visszatartotta az Ukrajnának szánt újabb támogatási csomag megszavazását.

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Foci-Eb: Pont nélkül maradt Lengyelország

képcím

Foci-Eb: Ukrán fordítás és győzelem a szlovákok ellen

képcím

Teljes támogatást ígért Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz...