Mázsányi kamu magyar eper jön a nagybaniról, hatszoros áron

Megvannak a reggeli magyarérettségi megoldásai, megszületett Meghan Markle és Harry herceg első gyermeke, kivágták az ország egyik legöregebb erdejét... Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-05-06 17:47

MTI Fotó: Kovács Attila

Hatszoros áron adják a hamis magyar epret

Egy magyar epertermelő beszámolója szerint mások szeme láttára csomagolják át az import epret a Nagybani piacon, amit aztán magyar áruként, jókora haszonnal kínálnak a vásárlóknak. Ebből a cikkből kiderül, mekkorát nyernek a csalók a gyümölcsök magyarításával (nem csak az eperrel csinálják), valamint részletesen elolvashatod, hogyan trükköznek a piacosok. 

Ez a megoldása a reggeli magyarérettséginek

MTI/Balogh Zoltán

Megérkeztek a hétfői magyarérettségi nem hivatalos, szaktanár által kidolgozott megoldásai. A feladatsor szövegalkotásból, műelemzésből és érvelésből tevődik össze. A megoldásokért ide kattints.

Megszületett Harry herceg és Meghan hercegné első gyermeke

Fotó: Ben Birchall – WPA Pool / Getty Images

A brit sajtó kicsit le van maradva, ugyanis mint kiderült, hétfőn a hajnali órákban megszületett Meghan hercegné és Harry herceg első gyermeke, miközben a cikkek még csak a vajúdásról szóltak. A csodás hírről maga a büszke apa számolt be.Ebből a cikkből megtudhatod a trónörökös nemét, valamint elolvashatod Harry herceg nyilatkozatát.

Súlyos gond lehet az oktatási rendszerrel, ha már a kormány is azt javasolja, amit az ellenzék

A Magyar Nemzeti Bank és a Nemzeti Versenyképességi Tanács is kiadott nemrégiben egy-egy jelentést a magyarországi oktatás helyzetéről, amelyben nagyon nem rózsás helyzetet tárnak fel.Ha ide kattintasz, elolvashatod, milyen megállapításokra jutottak a szerzők. A következtetéseik a tanárok szerint aggodalomra adnak okot, mivel a szövegek olyanok, mintha az ellenzék és a szakmai szervezetek kritikáját olvasnánk.

Védett területen álló, 180 éves erdőt vágtak ki a Bükki Nemzeti Parkban

Az Egererdő Zrt. állami erdőgazdaság a Bükk-fennsík peremén Magyarország egyik legidősebb, természetvédelmi szempontból különösen értékes, az európai Natura 2000 hálózathoz tartozó erdejében végzett fakitermelést. A területen roppant ritka állat- és növényfajok fordulnak elő. Az állami erdőgazdaság nem hibázott: a szakmabelieken kívül kevesen tudják, hogy a hazai erdővédelem még mindig a gazdasági célú erdőművelés szolgálatában áll

Fotó: Christopher Furlong/Getty Images

Ebben a cikkben találsz egy fényképet a pusztításról, továbbá megtudhatod, hogy történhet meg ilyesmi egy nemzeti park területén, mennyi fát vágtak ki, milyen élőlények élőhelyét szűkítették le ezáltal, valamint mit javasol a WWF az erdőirtás megállítása érdekében. Ezen kívül az is kiderül, hogy valójában sok értelme nem volt kivágni a közel két évszázadot megélt matuzsálemeket

Hihetetlen felvételek az öreg kontinensen lehullott májusi hóról

“2019. májusi havazás Olaszországban, az Appenninekben” – olvasható a képaláírásban, és alig hiszünk a szemünknek, ugyanis akár egy hallmarkos karácsonyi filmben is lehetnénk, olyan vastagon áll a fagyott fehér csapadék a kandelláberek alatt.

Oké, értjük, hogy betörtek hétvégén a sarkvidéki légtömegek, de még így is nagyon durvák azok a képek és videók, amik ebben a cikkben láthatók. Előtte-utána felvétel, videó totyogó, elakadt autókról, és bónuszként egy kis víz alá merült Albánia.

“A Bayer showban Bangóné patkányozásától 4 perc alatt odáig jutottak el, hogy L’ecsó animációs filmben szereplő patkány a gyerekek agyát akarja átprogramozni a másság elfogadására”

A fenti címet a 444 adta, de annyira jól összefoglalja azt, ami történt a Fidesz ötös számú párttagkönyvét birtokló publicista televíziós műsorának vasárnap esti adásában, hogy kár lett volna belekontárkodni. Bangóné valószínűleg legmerészebb álmában sem sejtette, mekkora lavinát indít majd el a patkányozása, mindenesetre most ott tartunk, hogy a kormánypárti EP képviselőjelölt, Kovács István egy Je suis patkány feliratú kitűzőben érkezett a stúdióba, amin a L’ecsó című Disney mesefilm főhőse volt látható.

Fotó: YouTube/ ECHO TV

A kitűzőből Bayer Zsolt is kapott, majd pedig kifejtette, hogyan vélekedik barátja, Bencsik András arról, mi is a L’ecsó valódi üzenete. Bencsik Andrást mondhatjuk a téma szakértőjének is, ugyanis korábban már a Jégkorszak című rajzfilm is megkapta tőle a magáét. Itt elolvashatod részletesen mindkét elméletet.

Orbán Viktor kétnapos erdélyi körútra utazik

A magyar miniszterelnök a Romániai Magyar Demokrata Szövetség meghívására megy keleti szomszédainkhoz május 8-án. A hivatalos látogatásról erre a linkre kattintva találsz további részleteket.

Mai nap hírei

Felmérték a Leonardo da Vinci rajzain lerakódott mikroorganizmusokat

szimpatika.hu10 órája

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu12 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu12 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu13 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu15 órája

Viszik a laptopokat

itbusiness.hu17 órája

Egyre több fogy a magyarok egyik kedvenc húsféléjéből

agroinform.hu18 órája

Kerényi Miklós Máté nem bírta tovább, maga mögött hagyott mindent

femcafe.hu18 órája