Márki-Zay még az utolsó nap is vitázna Orbánnal: "Ugrunk és megyünk"

Startlap - Startlap
"Az, hogy újra hatósági árassá tették a csirkefarhátat meg az UHT tejet, ez nyilvánvalóan nem megoldás." Márki-Zay Péter interjút adott a Partizánnak. Délelőtti hírösszefoglaló.

Márki-Zay még az utolsó nap is vitázna Orbánnal: “Ugrunk és megyünk”

Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje hétfő este egy utolsó interjút adott a Partizánnak. Rögtön a beszélgetés elején Gulyás Márton megjegyezte, Orbán Viktorral is szerettek volna leülni, erre azonban “rajtuk kívülálló okok miatt” nem került sor. Márki-Zay Péter több izgalmas kijelentést tett a beszélgetés során, erre a linkre kattintva elolvashatod ezeket, vagy akár az egész interjút is végignézheted.

Évközi nyugdíjemeléseket ígér a Pénzügyminisztérium, ha tovább nő az infláció

Ha az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború miatt a tervezettnél nagyobb lesz az infláció, akkor szükség esetén nyáron és ősszel várhatók rendkívüli emelések – jelentette be Tállai András államtitkár. További információkért katt ide.

Ukrajna és az USA nem bíznak Moszkva ígéreteiben, Trump Biden leleplezésére bíztatja Putyint

Kremlin Press Office / Handout/Anadolu Agency/Getty Images

Miután az oroszok bejelentették, hogy drasztikusan csökkentik haditevékenységüket Kijevnél, ukrán és amerikai tisztviselők szkeptikusan reagáltak. Volodimir Zelenszkij jelezte, hogy az ukrán állam mindenkit kárpótol a háborús veszteségeiért. Donald Trump úgy nyilatkozott,  itt az ideje, hogy Vlagyimir Putyin nyilvánosságra hozza az információit, amelyek a Biden család kényes kelet-európai üzleti ügyeit bizonyítják. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Százmilliárdokat kaptak a közvagyonból, de se e-mailben, se postán, se személyesen nem lehet őket megtalálni

A 24.hu utánajárt, hogy kiderüljön, mire fordítják pontosan az elmúlt időszakban létrehozott vagyonkezelő alapítványok azt az összesen több mint ezermilliárdos összeget, amit az államtól kaptak, és milyen díjazást vesznek fel a tisztségviselők, akiket egy kormányváltás esetén is lehetetlen eltávolítani pozíciójukból. Az eredmény lesújtó. Bővebben.

Két éve lejárt okmányokkal is lehet szavazni vasárnap

Az április 3-i országgyűlési választáson a választópolgároknak igazolniuk kell személyazonosságukat a szavazatszámláló bizottság előtt. Mivel a kormány korábban a lejárt okmányok érvényességét meghosszabbította, ezeket is elfogadhatják. Milyen igazolványt fogadnak el a szavazókörökben, és mi a teendő, ha az utolsó pillanatban derül ki, hogy mégsem tudjuk azonosítani magunkat? Erről szól ez a cikk.

Hernádi Zsolt a hatósági benzinárról: Amíg marad az ársapka, addig lesz feszültség az ellátásban

A MOL-vezér kijelentette, hogy a nyersanyag-ellátás folyamatosan biztosított, ugyanakkor nem tudják, meddig maradnak befagyasztva az üzemanyagárak.

Adócsökkentéssel ezt már nem lehet ezt lefedni. Mindenki keresi a megoldást

– közölte Hernádi Zsolt. Bővebben.

Durva áremelkedésekre számíts, ha külföldi nyaralást tervezel

Matthew Baker/Getty Images

Átlagosan mintegy másfélszeres emelkedés tapasztalható a szállásadók áraiban a járvány óta. A drágulás Görögországban, Horvátországban, Olaszországban és Spanyolországban is jelentős. Részletek.

Kampányígéretek, megszokás, a másik rosszabb? Kiderült, mi alapján döntünk a választáson

Az összes válaszadó körében több mint 30 százalék azok aránya, akik a kampányban elhangzó ígéretek alapján döntenek, sokan vannak ugyanakkor azok, akik nem tudják megindokolni, mi alapján ikszelnek – derül ki a Závecz Research kutatásából. Utóbbi csoport a Fidesz-KDNP szavazótáborában képviseli magát a legnagyobb arányban, míg az ellenzéki szavazók között duplája azok aránya, akiknél a választási ígéretek számítanak fő szempontnak. A közvélemény-kutatás eredményeit itt ismertetik.

Koronavírus itthon: 40 beteg halt meg

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák az elhunytak, kórházi kezeltek, fertőzöttek és oltottak számának alakulásáról. Íme.

Hűvös, csapadékos idő váltja a nyári meleget

Hosszabb időre el kell búcsúzzunk a húsz fok feletti hőmérsékletektől és a zavartalan napsütéstől, melynek helyére szél, eső, valamint olyan erős lehűlés érkezik, hogy jövő keddre mindösszesen 10 fokos maximumot jósolnak. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: YouTube/Partizán)

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt az Operettszínház bonvivánja - a hét legfontosabb...

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi