Kiemelt Hírek 2021. október 13.

Marco Rossi: Sokan idiótának gondoltak

Startlap Kiemelt Hírek 2021. október 13.
A magyar futballválogatott kedden 1-1-es döntetlent ért el az Eb-ezüstérmes angolok vendégeként a Wembley Stadionban rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

MTI/Kovács Tamás

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint tanítványai bizonyítottak azzal, hogy kedden 1-1-es döntetlent értek el az Eb-ezüstérmes angolok vendégeként a Wembley Stadionban rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

A magyar csapat Sallai Roland büntetőjével a 24. percben került előnybe, a házigazdák pedig a 37. percben egy pontrúgást követően John Stones révén egyenlítettek, és ez maradt a végeredmény is. 

“A fiúk az elejétől a végéig követték a taktikai utasításokat. Ma egy olyan angol csapattal találkoztunk, amely nem volt a legjobb formában, és volt egy kis szerencsénk is” – nyilatkozta a mérkőzést követő online sajtótájékoztatón az olasz szakember.

Rossi megjegyezte, az albánok elleni vereséget követően sokan idiótának gondolták, most pedig hősök lettek. Hozzátette, a “hamis szurkolók” számára most talán megmutatták, hogy nem akkora “idióták”.

Sallai Roland büntetőből gólt szerez a labdarúgó világbajnoki selejtezők 8. fordulójában játszott Anglia – Magyarország mérkőzésen a londoni Wembley Stadionban 2021. október 12-én. Háttal az angol kapus, Jordan Pickford. (MTI/Kovács Tamás)

“Sokkal bátrabban játszottunk ma este. Albánia ellen a támadó harmadban nem tudtunk érvényesülni. Ezúttal viszont más volt a helyzet, a csapatnak is más volt a hozzáállása. A játékosok minden mérkőzésen a lehető legtöbbet nyújtják – ez valamikor működik, valamikor nem” – mondta Rossi, aki a sajtótájékoztatón is emlékeztett arra, hogy

a magyar válogatott az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6-3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában.

Balhé a magyar szektorban

Nem sokkal a kezdés után verekedés tört ki a magyar szektorban, fekete ruhás szurkolók csaptak össze a rendőrökkel, de rövid idő belül helyre állt a nyugalom – írja az MTI. A rendőrség közleménye szerint azért vezényelték őket a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista megjegyzésekkel illetett egy rendezőt.

A Rangadó által talált felvételeken az látható, hogy nem csak magyar drukkerek voltak a szektorban, hanem – mint arra a zászlókból és sálakból következtetni lehet – helyi lengyelek is.

A helyzet rendeződését követően a magyar gól után füstgránátot vetettek be a szurkolók, ami szintén tilos lett volna, úgyhogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség várhatóan újabb büntetéseket szab ki.

Marco Rossi és kollégája, Gareth Southgate sem kívánta kommentálni a magyar szurkolók lelátói verekedését.

Kicsit megszeppentek

Az angolok szövetségi kapitánya arról beszélt, tisztában voltak vele, hogy a magyar egy erős csapat. Szerinte tanítványai nem játszottak olyan jól, mint Budapesten, könnyen eladták a labdát és kicsit megszeppenve futballoztak, ami kifejezetten szokatlan volt számára.

A szakember kiemelte, nem tudtak elég helyzetet kidolgozni, ezért taktikát is változtattak a mérkőzés közben, de a magyarok remekül lezárták a területeket és a kontratámadásaikkal többször zavart okoztak.

Mindenki odatette magát

Az MLSZ-nek Schön Szabolcs elmondta, a találkozó előtt rengeteget beszélgettek a társakkal, hogy min kell változtatniuk, ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen mindenki százszázalékosan “odatette magát” a mérkőzésen és az utolsó leheletéig küzdött.

Nego Loic szerint is elsősorban hozzáállásban változott a magyar csapat játéka, noha úgy vélte, az előző találkozókon sem voltak félénkek: “Bizonyítani akartuk, hogy képesek vagyunk meglepni az ellenfelet. Követtük a taktikát és mindenki a képességei szerinti legtöbbet beleadta”.

Nem leszünk ott a világbajnokságon

A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.

A bravúros döntetlen ellenére Magyarország negyedik maradt a csoportjában, és Ausztria Dánia ellen elszenvedett, idegenbeli vereségének köszönhetően nem juthat pótselejtezős helyhez a tavalyi Nemzetek Ligája alapján.

(MTI)

Keresés az oldalon