Márciustól részlegesen kinyithatnak a gyógyfürdők

Startlap - Startlap
Három hét múlva már fogadhatnak vendégeket, de csak bizonyos részlegeken. Reggeli hírösszefoglaló.

Márciustól részlegesen kinyithatnak a gyógyfürdők

A budapesti gyógyfürdők várhatóan három hét múlva már fogadhatják a vendégeket, ugyanakkor csak bizonyos részlegek működhetnek. További információkért katt ide.

Telex: Hajdú-Bihar megyében megszűnhet a traumatológia, nem akarják aláírni a szerződést az orvosok

A dolgozóknak alig egy héten belül kellene szignózni az új szerződéseket, hogy egészségügyi szolgálati jogviszonyba kerüljenek. A portál szerint a Debreceni Egyetem klinikáján komoly gondok támadtak a megállapodással. Ha kíváncsi vagy, mi történt, akkor itt folytasd az olvasást.

“Könyörögtem nekik, hogy hagyják abba, fázom, és fáj” – hajléktalanokat vertek össze mohácsi rendőrök

A Mohácsi Rendőrkapitányság két járőrét szolgálati autójuk fedélzeti kamerája buktatta le, amely élő adásban közvetített a pécsi központba. A felkavaró esetről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Szinte mindenhol több lesz a béremelés a kötelező minimumnál

Fotó: Orsi Ajpek/Getty Images

A minimálbérekre vonatkozó, februárban megállapított 4 százalékos emelés a többiek béralkujára is hatással van. Ebben a cikkben a szakszervezetek számolnak be arról, hogy az egyes cégeknél, ágazatokban milyen megállapodásokra jutottak. A kép vegyes: akad, ahol nem, vagy alig lesz emelés, és olyan is, ahol jóval magasabb az átlagosnál.

Végelszámolás alá kerül az étterem, amit Ákos fillérekért bérelt

Az I.kerületi Andante Borpatika üzlethelyiségét Kovács Ákos énekes és társa havi 113 ezer forintért használhatta. Mészáros Lőrincék a társaság megszűntetése mellett döntöttek. Bővebben.

Rogán Antal újabb 3,5 milliárddal segítette meg kedvenc alapítványát

Az Antall József  által alapított Batthyány Lajos Alapítványhoz a válság idején is csordogál a pénz rendesen, de például a főváros egyik legszebb panorámával rendelkező, milliárdokért felújított épülete is nemrégiben a birtokukba került. Mi ez az alapítvány, és mivel érdemlik ki a bőkezű támogatást? Erről szól ez a cikk.

Egész Európában náluk volt a legmagasabb halálozási arány, most nyitnak a britek

A szigetország oltások tekintetében a harmadik a világon, Boris Johnson miniszterelnök hétfőn bejelentette a lazítás “óvatos, de visszavonhatatlan” ütemtervét. Az új szabályokról és a brit járványhelyzetről ebben a cikkben írnak.

Hallottad már a Mars hangját? Történelmi videót és hangfelvételt küldött a Perseverance

Fotó: NASA via Getty Images

Míg 1964-ben a Mariner által készített fényképet a kutatóknak kézzel kellett kiszíneznie, a múlt héten landolt marsjáró napok alatt 30 gigabájtnyi adatot küldött, most először a landolásról is készült videó. A Perseverance mikrofonjainak köszönhetően végre a vörös bolygó hangjába is belehallgathatunk. A felvételek és az egyéb részletek itt nézegethetők.

Koporsók százai zuhantak a tengerbe Camogliban

Az olasz településen szélsőséges időjárás volt jellemző az utóbbi években, az elmúlt napokban furcsa nyikorgás jelezte, hogy baj közeledik. Az esetről videó és több fénykép is készült. Részletek itt.

Ködbe burkolóznak a reggelek

Éjszakánként többfelé köd kialakulására számíthatunk, amely bizonyos térségekben egész napra borongós, párás időt okoz. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Mutatjuk, hogy kell kiszámolni a júliusi nyugdíjemelést

képcím

Várkonyi Andreától Ákosig a fél magyar elit felvonult Orbán...

képcím

Kövér László: Az Európai Unió egy lehetetlen küldetés