Már évek óta zajlanak a pénteken büszkén bejelentett nemzeti vakcinagyár előkészületei

Startlap - Startlap
A tesztüzem már három éve elindult. A Debreceni Egyetem kutatói számára egy olyan cég biztosítja a technológiát, amelynek elődjét korábban a Fidesz még élesen támadta. De a saját oltóanyaggyártás stratégiai érdek, és erre azóta ők is rájöttek. Reggeli hírösszefoglaló.

Valójában már évek óta zajlanak a pénteken büszkén bejelentett nemzeti vakcinagyár előkészületei

A sajtóértesülések szerint már 2017-ben elindult a tesztüzeme a pénteken nagy sikerként elkönyvelt nemzeti oltóanyaggyárnak. A Debreceni Egyetem mellé betársult Fluart Kft., az ország egyetlen vakcinaüzeme pedig egy nagy sikertörténetként indult cég utódja, amelyet 2009-ben még élesen támadott a Fidesz egy állami támogatás és ciprusi offshore tulajdonosa miatt. Azóta viszont ők is rájöttek, hogy az oltóanyagok saját előállítása stratégiai érdek. Részletek itt.

Apja szerint kilökték az ablakon a házibuliban kizuhant fiút

Szombatról vasárnapra virradó hajnalban egy I. kerületi, érettségit ünneplő házibuli közben kiesett egy 17 éves fiú egy második emeleti lakás ablakán. Édesapja, Nagy László ebben a cikkben nyilatkozik a tragédia részleteiről.

Orbánnak igaza lett, tényleg napra pontosan május 3-án tetőzött a járvány 

Orbán Viktor április 19-én egy elejtett félmondatban közölte az egyik kórházas videójában, hogy május 3-ára várják a járvány tetőzését. Ehhez magyarázatot sem akkor, sem később nem fűzött. A jelenlegi adatokból már látszik: a kormányfőnek igaza lett, napra pontosan akkor volt a legtöbb aktív koronavírus-fertőzött. Vajon ilyen pontos volt a járványügyi előrejelzés, vagy a miniszterelnök szavaihoz igazítják a statisztikát? Erről szól ez a cikk.

Népszava: Tarlós István a MÁV és a Volán összevonását javasolja Orbánnak

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

A Népszava birtokába került egy levél Tarlós István tollából, amelyet már mint miniszterelnöki megbízott küldött Orbán Viktornak. Budapest korábbi főpolgármestere egy 19 pontos javaslatcsomagot állított össze, amellyel kapcsolatban a kormánynak a koronavírus-járvány idején kellene döntenie. A figyelemre méltó ajánlások egyikét már meg is fogadta a kormány. Ha ide kattintasz, belenézhetsz Tarlós levelébe.

Már több mint 1000 magyar kigyógyult a koronavírusból

Tovább nőtt a regisztrált koronavírusos betegek száma Magyarországon, és többen meghaltak, ugyanakkor már 1000 felett jár a vírusból felgyógyultak száma. A koronavírussal kapcsolatos friss, hazai statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Orbán Viktor és Habony Árpád barátai viszik tovább Andy Vajna kaszinóit

Április 30. óta új tulajdonosa van a kaszinóüzemeltető Las Vegas Casino Zrt.-nek: Andy Vajna egykori érdekeltsége Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf birtokába került. És rögtön át is írták az alapszabályt úgy, hogy az összes profitot kivehessék két napon belül. Részletek itt.

Már csak egy szakadt rendőrségi szalag emlékeztet a tragédiára: itt van most a Hableány

Március 11-én megtartották a Hableány ügyében az előkészítő ülést, de csak ősszel folytatnák a tárgyalást a járvány miatt. A hajó roncsa továbbra is bűnjelnek számít, és a szakértői vélemények elemzéséig biztosan az is marad. Ha érdekel, mi történt a Hableánnyal a baleset óta, és milyen sors várhat rá később, akkor itt folytasd az olvasást.

Eltűnt egy ismert magyar énekes: Blazsó Domonkost keresi a rendőrség

Felhívásban kéri a rendőrség a lakosság segítségét Blazsó Domonkos megtalálása érdekében. Fotó és további részletek itt

Példátlanul megnőtt a budapesti biciklisek száma, kéthetes várólisták vannak a szervizekben

Fotó: Eye Ubiquitous/Universal Images Group via Getty Images

A kijárási korlátozások bevezetése óta jelentősen megnövekedett a fővárosban a biciklizők aránya. Ebben a cikkben annak jártak utána, hogy mi az, amit ebből a szervizek érzékelnek.

Két részre szakítja Magyarországot az időjárás

A hét közepén is változékony időre számíthatunk, ráadásul a déli tájakon kora nyári hőmérsékleteket mérhetünk, északon viszont a sok felhő miatt jóval hűvösebb lesz. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Szlovákiai buszbaleset: 8 sérült kritikus állapotban van