Kiemelt Hírek 2021. április 22.

Már év közben kompenzációt kaphatnak a nyugdíjasok

Startlap Kiemelt Hírek 2021. április 22.
Teljesen átírják a tavaly elfogadott költségvetést. Reggeli hírösszefoglaló.

Már év közben kompenzációt kaphatnak a nyugdíjasok

Kedden késő délután nyújtotta be a kormány az idei évi költségvetést módosító javaslatot, amelyben több soron is megváltoztatták a bevételi és kiadási előirányzatokat. A nyugdíjakra vonatkozó módosításról ebben a cikkben írnak bővebben.

A Mount Everest hegymászói között is megjelent a koronavírus

Helikopterrel szállítottak kórházba egy hegymászót az 5300 méter magasságban fekvő alaptáborból. A fertőzés elterjedése a mászószezon végét jelentené. Részletek.

Külföldön van olyan cég, amely pénzzel motivál az oltásra, készülnek erre nálunk is?

Több mint 40 nagy magyarországi céget kérdeztek meg arról, hogyan viszonyulnak a dolgozók beoltásához. A válaszokat ebben a cikkben olvashatod el.

Piszok drágák az alapvető élelmiszerek

Néhány kivételtől eltekintve erőteljesen emelkedett az alapvető élelmiszerek, vagy azok előállításához szükséges alapanyagok ára – legalábbis ez a következtetés vonható le az Agrárközgazdasági Intézet áprilisban közzétett agrárpiaci jelentéseiből. Az intézet a budapesti nagybani piacon írta össze az alapvető élelmiszerek árait. Részletek.

Stratégiai megállapodást köt az Orbán-kormány a Fudan Egyetemmel

Lv Liang / Imaginechina via AFP

Az elmúlt napokban ütközőpont lett a kormány és az ellenzék között a kínai Fudan Egyetem budapesti projektje: a kínai egyetem épületegyüttesét kínai cég építené kínai dolgozókkal, kínai alapanyagokból úgy, hogy a magyar kormány venne fel egy 450 milliárd forint körüli összegű kínai hitelt, meg még meg is toldaná nagyjából 100 milliárd forintnyi támogatással. Részletek.

A 3,5 milliós küszöb előtt lelassult az oltási program, de nagy rohamra készül a kormány

A 25 és 59 év közöttiek beoltásával a legjobban állunk Európában, az idősekkel viszont lemaradtunk, mert sokan nem regisztráltak. Heti vakcinaösszegző itt.

Százmilliók ügyvédekre, tízmilliók a Hír TV-nek – így költ a vadászati kiállítást szervező cég

Nem fukarkodik a közpénzzel a vadászati kiállítás megrendezésére alapított Egy a Természettel Nonprofit Kft.: kifizetési listájukon ott találjuk a kormányközeli Hír TV-t, a NER egyik alapemberét, ahogy szoborra és filmkészítésre is nagy tételben költenek. Sőt, Mészáros Lőrinc bizalmasának szakácskönyvére is jut a közösből. A témáról bővebben ez a cikk számol be.

Tízezrek tüntettek Oroszországban Navalnij szabadon engedéséért

Olga MALTSEVA / AFP

Több tízezren tüntettek számos orosz városban azért, hogy engedjék szabadon Alekszej Navalnij bebörtönzött és állítólag a halálán lévő ellenzéki vezetőt. A beszámolók szerint a demonstrálók komoly elszántságot mutattak és farkasszemet néztek a rohamrendőrökkel. Részletek.

700 méteres mélységben lehet az indonéz hadsereg eltűnt tengeralattjárója

Hétszáz méteres mélységben lehet a víz alatt az az indonéz tengeralattjáró, amely Bali partjainál tűnt el 53 emberrel a fedélzetén. A német gyártmányú KRI Nanggala-402 típusú hadijárművet úgy tervezték, hogy 250-500 méteres mélységig merüljön. Mi történhetett a legénységgel? Részletek.

Alaposan felforgatja a mai nap időjárását az érkező hidegfront

21 fokig is melegedhet az idő csütörtökön, majd a délutáni órákban zivatarok kíséretében hidegfront érkezik. Intenzív zivatarcellákból lokálisan nagy mennyiségű eső is lehullhat. A részletes előrejelzést itt találod.

Keresés az oldalon