Már csak öt államon múlik, hogy Joe Biden vagy Donald Trump nyer

Startlap - Startlap
A demokraták attól tartanak, hogy a legfelsőbb bíróság is beleszól a végkifejletbe. Reggeli hírösszefoglaló.

Már csak öt államon múlik, hogy Joe Biden vagy Donald Trump nyer

Az elnökválasztás estéjén tartott beszédében Joe Biden optimistán nyilatkozott az esélyeiről, ugyanakkor jelen állás szerint egyáltalán nem biztos a demokrata jelölt győzelme. Az elnökválasztás sorsa öt államtól függ, és a demokraták attól tartanak, hogy a legfelsőbb bíróság is beleszól a végkifejletbe. Erre a linkre kattintva megnézheted, mik a lehetséges forgatókönyvek és eredmények most.

Kihirdették a rendkívüli jogrendet: mutatjuk az új, szigorúbb szabályokat

Amikor Orbán Viktor kedd este videóban jelentette be a rendkíüli jogrend ismételt bevezetését és az új, szigorúbb járványellenes intézkedéseket, hagyott néhány kérdést maga után. Mely vendéglátóhelyeket kell bezárni, és mi az, ami továbbra is üzemelhet? Hogy fog kinézni a kijárási korlátozás? Éjfél előtt nem sokkal a Magyar Közlönyben megjelent a kormányrendelet, így ebből a cikkből részletesebben megismerheted az életbe lépő szabályokat.

A rendőrség bezáratott egy budapesti CBA-t, aol nem megfelelően viselték a maszkot az eladók

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Még a szabályok betartásának ellenőrzését végző biztonsági őr is az állára tolta a maszkját. Az alkalmazottakat külön pénzbüntetéssel sújtották. Az esetről ebben a cikkben írunk.

Meghalt a makói református iskola tanára, elrendelték a digitális oktatást

Sem az iskola, sem a fenntartó nem hajlandó elárulni a halál okát. Részletek itt.

Szlávik János: Csak vaskézzel lehet irányítani

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa a Forbes magazinnak elmondta: az egészségügyi kapacitás határát megközelíteni sem szabad, az oltás már az ajtóban van, Magyarországot csak vaskézzel lehet irányítani, a szlovákiai országos tesztelésről szólva pedig ellenvéleményét fejezte ki. A beszélgetés legfontosabb részeinek rövid összefoglalója ide kattintva található.

Míg Szlávik nem ért egyet az országos teszteléssel, Falus Ferenc volt országos tiszti főorvos úgy véli, itthon is követni kéne a szlovák példát. Bővebben.

Csendben törvénytmódosítottak, felgyorsulhatnak a végrehajtások

Nem kapott különösebb nyilvánosságot a végrehajtási törvény idei módosítása, pedig gyorsító sávra terelik az árveréseket, így a végrehajtások is belendülhetnek. A mostani szabályozást enyhítő változások legdurvább elemei már január 1-jén életbe lépnek. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Nincs még egy ország az EU-ban, ahol kevesebbet fordítanak szociális támogatásokra, mint nálunk

Az Eurostat közzétette az uniós országok szociális támogatásaira vonatkozó 2019-es statisztikáját, amelynek a legeslegvégén kullognak a magyarok. Az élbolyhoz képest GDP-arányosan a felét fordítjuk ilyen kiadásokra, ráadásul úgy, hogy ebbe a nyugdíjakat is beleszámolják. Egy területen viszont kimagaslóan teljesítettünk. További információkért kattints ide.

Változott az autótolvajok kedvenc márkája

MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor

Az Országos Rendőr-főkapitányság friss adataiból jól látszik: az autólopások száma az elmúlt tíz évben a töredékére csökkent. Persze ez nem azt jelenti, hogy eltűnt ez a tevékenység: ugyan több megyénkben egyáltalán nem tűnnek el kocsik, van, ahol pont romlottak a statisztikák. Nemcsak az eltulajdonítot járművek mennyisége, hanem a legkedveltebb típusok is változtak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Unod a ködöt? Lesz ez még rosszabb.

Egy hidegfront hatására átmenetileg mindenhol feloszlik a köd, de pár napon belül ismét hideg, párás, ködös időszak veszi kezdetét. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Béremelés: 18 százalékkal kaphatnak többet az ápolók

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt