Már 11 bank nevében hívogatnak csalók, akik egyre profibb módszerekkel próbálják elszedni a pénzedet

Startlap - Startlap
Az ORFK arra figyelmeztet: a karácsonyi időszakban még jobban megszaporodhatnak a telefonos banki csalások. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Vajda János

Már 11 bank nevében hívogatnak csalók, akik egyre profibb módszerekkel próbálják elszedni a pénzedet

Megnövekedett a feljelentések száma, amely eleinte csak az OTP ügyfeleit érintette, és az ORFK arra figyelmeztet: a karácsonyi időszakban még jobban megszaporodhatnak a telefonos banki csalások. Ha érdekel a téma, illetve szeretnéd tudni, mire érdemes figyelni, ha gyanús hívást észlesz, akkor ezt a cikket olvasd el.

A WHO szerint az omikronra is jók lesznek a mostani vakcinák

A súlyos szövődmények kialakulása ellen legalábbis – állítja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vészhelyzeti igazgatója. További információkért katt ide.

Hadházy Ákos és Magyar György állítja: nem fideszes cicaharc, hanem egy végrehajtó robbantotta ki a Völner-ügyet

“Senki ne gondolja, hogy az Igazságügyi Minisztérium államtitkára ezt a saját szakállára meg tudta megcsinálni”

– vélekedik Hadházy, aki szerint a fideszes államtitkár bukása csak a jéghegy csúcsa. A témáról Magyar György ügyvéd és Bárándy Péter egykori igazságügy-miniszter is elmondta véleményét. Részletek.

Völner Pál nem tartozott a közismert fideszes vezetők közé, pedig a jogi egyetem óta ápolt jó viszont Orbán Viktorral. Személye sosem volt olyan érdekes, mint most, amikor hivatali vesztegetéssel vádolja Polt Péter hivatala. És nemcsak élettörténete, hanem a botrány háttere is fontos, amelynek megértéséhez legalább 10 évet kell visszamenni az időben, 2012-be, amikor jogi végzettséget írt elő a végrehajtók számára, majd nem sokkal később Völner Pál mint igazságügyi államtitkár jelent meg a színen. Portré

Koronavírus itthon: az új fertőzöttek száma tovább csökkent, de a halálozási statisztika még mindig kiugró

A legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikákat erre a linkre kattintva találod.

121 percen át beszélgetett egymással Putyin és Biden: megfenyegették egymást, de nem atomfegyverrel

Mikhail MetzelTASS via Getty Images

“Üdvözlöm, elnök úr” – mondta Vlagyimir Putyin, mire Joe Biden úgy válaszolt, “örülök, hogy újra látom” – mindösszesen ennyi került szó szerinti leirat formájában nyilvánosságra az orosz és az amerikai elnök videóhívásából, amelynek fő témája az ukrán konfliktus volt. Hivatalos megegyezés nem történt, az viszont világossá vált, mi az, amitől nagyon tartanak. Világháborús veszélyt jelző nyilatkozat nem hangzott el, és ígérik a folytatást. Bővebben.

Semmelweis Egyetem: Tömeges megbetegedést okoz a két évnél fiatalabbaknál az RSV

A jól ismert, légúti tünetekkel járó vírus “évtizedek óta nem idézett ekkora járványt, mint idén” – derül ki az intézmény közleményéből, ahol nyolc-tízszeresére nőtt a kezelt kisgyermekek száma. Az RSV figyelmeztető jeleiről és az egyéb fontos tudnivalókról ebben a cikkben olvashatsz.

Négy és fél napos munkahetet vezetnek be a világon elsőként az Egyesült Arab Emírségekben

A rövidebb munkahét melletti szokásos érveken túl fő szempont volt, hogy az ország állami intézményeit – amelyeket alighanem a magánszektor is követni fog – a globális piacokhoz igazítsák. Részletek.

A NOB kizárta annak lehetőségét, hogy elhalasszák a téli olimpiát

Ezra Shaw/Getty Images

A bizottság egyik pekingi vezetője elsöprő határozottsággal állítja, hogy mindenre felkészültek, és biztos benne, hogy képesek lesznek megküzdeni a járvánnyal, akkor is, ha az rosszabbra fordul. Részletek.

Újabb havazás érkezik mediterrán ciklonokkal

A szeszélyes természetű légörvények csütörtökön és pénteken indítják majd be a hóesést. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter megszólalt a tavalyi fotókról, amiken együtt...

képcím

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?