Kiemelt Hírek 2018. április 13.

Majdnem végzetes lett a kutya karmolása

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 13.
A férfi végül túlélte az esetet, de elveszítette az orrát és mindkét lábát.

Remegés, izzadás és zavarodottság – ezek a tünetek jellemezték az 50 éves manchesteri férfi állapotát, mielőtt kórházba került – írja az nlcafe.hu.

Jaco Nel Harvey nevű cocker spániel kiskutyájával játszott, majd két hét után influenzaszerű tünetek jelentkeztek nála a munkahelyén. Először szólt a titkárnőjének, majd hazament, hogy kipihenhesse és kikúrálhassa magát.

Otthon rendkívüli módon elkezdett remegni, és szörnyű fájdalmat érzett egész testében.  Másnapra zavarodottság tört rá, és arra sem emlékszik, hogy párja, Michael orvosokat hívott házukba. A szakorvosok észrevették, hogy Jaco egész testét apró vörös foltok fedik – a vérmérgezés tünetei –, és azonnal kórházba szállították, és elkezdték az antibiotikumos kezelést.

„Bár az orvosok próbáltak megnyugtatni, gyorsan megértettem, hogy mindennek vége. Lenéztem a lábamra, láttam, hogy üszkös” – mondta el a férfi.

Az életét meg tudták menteni, de elvesztette az orrát, felső ajkát, lábait, és a jobb kezén néhány ujját. Később megvizsgálták Harvey-t, a kutyust, akinek a nyálában káros baktériumokat találtak. A műlábak segítségével Jaco újra tud járni, de a jelenlegi kinézetével még nem tudott megbékélni.

Keresés az oldalon