Magyarországot kitüntették Washingtonban

Startlap - Startlap
Példaértékűnek nevezték a magyar kormány által a közel-keleti keresztények megsegítésére indított programot.

Az üldözött keresztényeknek nyújtott segítségért tüntette ki hazánkat Washingtonban a Ronald Reagan amerikai elnök nyomán 1988-ban megalakult Biztonságpolitikai Központ (CSP) nevű amerikai elemzőintézet a Kereszt Népe díjjal – közölte az MTI. 

A csütörtökön tartott gálavacsorán Gregg Mitchell, a Nemzetközi Vallásszabadság Kerekasztal nevű ernyőszervezet társelnöke laudációjában hangsúlyozta Orbán Viktor bátorságát és a magyar kormány tettrekészségét az üldözött keresztények megsegítése érdekében. Mitchell kiemelte, hogy a világon elsőként, 2016-ban a magyar kormány indított programot a közel-keleti keresztények megsegítésére. Ezt a kezdeményezést példartékűnek nevezte, amelyet más államoknak és kormányoknak is követnie kellene.

A kitüntetést Azbej Tristan, a miniszterelnökség üldözött keresztényekkel foglalkozó államtitkárságának vezetője vette át. 

Mi kimondjuk, hogy a keresztényeket üldözik, és a keresztény ma a legüldözöttebb vallás a világban

– fogalmazott az államtitkár, aki szerint problémás, hogy a politikai korrektség jegyében sokan nem keresztényüldözésről beszélnek, hanem etno-vallási kisebbségek üldözéséről. Azbej Tristan beszédében az iraki Telszkuf település példáját említette, ahol az Iszlám Állam által elüldözött több mint kilencszáz keresztény család lerombolt otthonát a magyar kormány segítségével építették újjá. Hozzátette: a Közel-Keleten élő és létükben fenyegetett keresztény közösségeknek Magyarország a túlélésben segít.

Megpróbálunk nem okosabbak lenni azoknál, akik ott élnek, ezért megkérdezzük őket, hogy mire és hogyan van szükségük

– fejtette ki a politikus.

Ez is érdekelhet

képcím

Megjelent Magyarországon az omikron

képcím

Egy oltástagadó család minden tagja lélegeztetőgépre került,...

képcím

Legalizálná az osztrák kormány az eutanáziát