Magyar Péter miatt indítja első vizsgálatát a Szuverenitásvédelmi Hivatal

Startlap - Startlap
"Külföldi finanszírozási kísérlet gyanúja miatt" vizsgálódik a hivatal. Magyar Péter is reagált az ügyben.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Magyar Nemzet csütörtökön napvilágot látott információi alapján vizsgálatot indít. Azt írták, mivel felmerül a gyanúja annak, hogy “ugyanaz a külföldi és magyar szereplőkből álló érdekkör és kapcsolati háló”, amelyik a 2022-es országgyűlési választások előtt Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mozgalmát támogatta és “megpróbálta a magyar törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat”, valamint több európai uniós kampányban is aktív szerepet vállalt, jelenleg ismét a magyar választásokat “vette célba”.

Hozzátették: az érdekkör céghálójának tagjaival szemben több büntetőeljárás is folyamatban van. A vizsgálatot az ügy feltárásáért indítja a Szuverenitásvédelmi Hivatal – áll a közleményben.

Reagált Magyar Péter és a Datadat ügyvezetője

Noha a közlemény pontosan nem említi, de a Magyar Nemzet oldalán csütörtökön “Magyar Péter mögött Bajnai Gordon elhíresült cége áll” című írás jelent meg, amiben az olvasható, hogy a Datadat-kör bukkant fel Magyar Péter mögött. A lap azt írja: “Emlékezetes, ehhez az Ausztriában bejegyzett céghez érkezett az Amerikából küldött guruló dollárok jelentős része. A Datadat GmbH-t bízta ugyanis meg Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma a baloldal kultúraváltónak titulált kampánya lebonyolításával. A bécsi székhelyű cég nem kevesebb, mint 1,4 milliárd forintot zsebelt be az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének mozgalmától.”

Magyar Péter a Facebook-oldalán reagált  a vizsgálat elindításának hírére, a hivatal elnökének, Lánczi Tamásnak azt üzente, várja a hívását. “Kedves Tomi! Örülök, hogy megdolgozol a pénzedért. Javaslom, hogy a Fideszt is keresd meg, akár az Állami Számvevőszék elnökével (havi 6,5 millió forint) közösen és érdeklődjetek náluk, hogy évente hány milliárd forintot költenek 2015 óta az amerikai kampányguruknál, a gyűlölet propaganda mestereinél, illetve, hogy Orbán Viktor hogyan avatkozik be magyar adófizetői milliárdokkal szinte az összes balkáni választásba, de még a franciába is” – fogalmazott Magyar. 

A 444.hu azt írja, Szigetvári Viktor, a Datadat ügyvezetője reagált a Magyar Nemzet cikkére.  „Szemben a Magyar Nemzet ma megjelent hazug állításával, sem a Datadat Professional Kft., sem a korábbi Datadat GmbH jogutódja nem áll üzleti kapcsolatban sem Magyar Péterrel, sem pedig más, hozzá kapcsolható párttal vagy egyesülettel. Minden más ezzel ellentétes állítás hazugság”.

Címlapfotó: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Időhúzással válaszolt a köztévé Magyar Péternek

képcím

Márciusban távozott a NER-közeli cégtől Magyar Péter