Márciusban távozott a NER-közeli cégtől Magyar Péter

Startlap - Startlap
Magyar Péter márciusban hagyta ott a NER-közeli Hodler Alapkezelőt, Novák Katalin lemondása után. Állítása szerint közös megegyezéssel távozott a cégtől.

Magyar Péter márciusig a Hodler Alapkezelő Zrt.-nél töltött be pozíciót, melyből Novák Katalin lemondása után néhány héttel távozott, derül ki az rtl.hu megkeresésére küldött válaszból. A NER-közeli cégben több kormányhoz köthető figura is megfordult az évek során. Magyar Péter szerint a távozása közös megegyezéssel történt, és “jelenleg nincs sem formális, sem informális” pozíciója a Hodlernél.

Sok szállal kötődik a NER-hez

Már korábban kiderült, hogy Magyar Péter a kegyelmi botrány kirobbanása után lemondott  az MBH Bank Nyrt. felügyelőbizottságában és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatóságában betöltött tisztségeiről. Most elmondta, hogy politikai karrierje kezdetén a Hodler Alapkezelő Zrt.-től is önként távozott.

A Hodler Zrt. agrárbefektetésekkel foglalkozik. Igazgatósági elnöke az agrárszakember Kerezsi Miklós, aki a Lázár János-féle Mezőhegyesi Ménesbirtok vagyonkezeléséért felelős alapítvány (Jövő Nemzedék Földje Alapítvány) kuratóriumának és felügyelő bizottságának is tagja. A Hodler Alapkezelő Zrt.-ben korábban feltűntek más, kormányhoz köthető személyek is: a felügyelőbizottság volt tagja Lantos Csaba jelenlegi energiaügyi miniszter.

Magyar Péter tavaly novemberben tulajdonosa lett egy tanácsadó cégnek, az LLM Tanácsadó és Befektetési Zrt.-nek, válaszában azonban leszögezte, hogy ezen a vállalaton keresztül sem áll kapcsolatban az alapkezelővel.

Ez is érdekelhet

képcím

"Fontos kérdést" bocsátott szavazásra Magyar Péter

képcím

Magyar Péter a Várban mutatta meg az EP-lista jelöltjeit

képcím

Rónai Egon megszólalt Magyar Péterrel kapcsolatban