Magyar Péter elárulta, ki beszél a hangfelvételen, amit kedden hoz nyilvánosságra

Startlap - Startlap
A NER-nek hátat fordító jogász - ígérete szerint - már hétfő délután közzé tesz egy, a "bizonyítékaival" kapcsolatos interjút.

A Telex interjút közölt hétfőn Hadházy Ákossal, aki többek között arról is beszélt, hogy Magyar Péter hamis reményt kelt az emberekben, amikor azt ígéri, hogy választáson le lehet győzni a Fideszt. Szerinte inkább az ellenzék gyökeres megújítása, a hiteltelen szereplők háttérbe szorítása és hibrid forradalom lehet a győzelem receptje.

A független országgyűlési képviselő úgy érzi, Magyar hirtelen jött népszerűségét látva át kell gondolni, hogy van-e értelme folytatni a politikát. Szerinte az elmúlt hetekben egy kicsit sem került közelebb a Fidesz-rendszer leváltása, és az az ellenzéki pártok tévednek, amikor azt állítják, hogy “a következő választáson egy jobb jelölttel le lehet győzni a Fideszt, és majd ha megnyertük a választást, akkor visszaépítjük a demokráciát”, mert “először a valódi választások feltételeit kell kivívni, és utána lehet csak nyerni”.

“Több ezren fogjuk követelni”

Hadházy állításaira Magyar Péter is reagált egy kommentben a Telex Facebook-oldalán. A Diákhitel Központ volt vezetője szerint “aki azt állítja, hogy egy képviseleti ’demokráciában’ a regnáló hatalmat nem egy választáson lehet legyőzni, az nem mond igazat”.

Magyar abban egyetért az országgyűlési képviselővel, hogy a változáshoz demonstrációkra is szükség van. A pártot szervező jogász reméli, kedden – miután nyilvánosságra hozza a Völner-Schadl ügyben ígért bizonytékait, ezrek fogják követelni Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását.

A hozzászólásból arra lehet következtetni, hogy kedden, a folytatólagos tanúmeghallgatásra a Központi Nyomozó Főügyészségre beidézett Magyar Péter

olyan hangfelvételt tervez – ígérete szerint – nyilvánosságra hozni és egyszersmind az ügyészségen kijelentéseinek bizonyítékaként bemutatni, amelyen a korábbi felesége, a volt igazságügyi miniszter, Varga Judit beszél.

“Remélem például, hogy miután holnap meghallják az emberek, ahogy a volt igazságügyi miniszter elmondja, hogy miként működik az ügyészség és a hatalom, több ezren fogjuk követelni a legfőbb ügyész és a bűncselekményt elkövető kormány távozását” – fogalmaz Magyar, majd hozzáteszi: “De ha maguktól nem távoznak, a hatalmat csak választásokon tudjuk elzavarni”.

Magyar az elmúlt hetekben többször is azt állította, bizonytani tudja, hogy a kormány már több mint fél évvel a gyanúsítás kimondása előtt tudott arról, hogy Völner Pál érintett a Völner-Schadl ügyben, és figyelmeztette is Völnert, hogy megfigyelik. Arról is beszélt, hogy Rogán Antal és/vagy az emberei befolyásolták az ügyészségi iratokat: vagy eltávolítottak belőle részleteket, vagy módosítottak rajta. Elmondta: az információi részben volt feleségétől, az akkori igazságügyi minisztertől, Varga Judittól, részben pedig Gulyás Gergelytől, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől származnak.

Hétfőn délben Magyar Péter a Facebook-oldalán új bejegyzéssel jelentkezett, amelyben azt ígéri, hogy a nap folyamán a közössági oldalain közzétesz egy interjút, amelyben elmagyarázza az “állításait alátámasztó hangfelvétel keletkezésének és nyilvánosságra hozatalának okát és körülményeit”, kedden pedig 9:00 órakor nyilvánosságra hozza a hangfelvételt.

Félreverni a bazilika harangját

Hadházy Ákos, a már idézett interjúban arról is beszél, hogy nem biztos benne, de elképzelhetőnek tartja, hogy Magyar Péter a színrelépése előtt megkereste őt azzal, hogy információi vannak a Rogán–Schadl–Völner-ügyről. A képviselő nem jegyezte meg a nevét az illetőnek, akit meghívott az irodájába, ám néhány órával a találkozó előtt az illető betegségére hivatkozva lemondta a találkozót.

Hadházy megismételte korábban már kifejtett véleményét: “Szerintem jobb, ha több hiteles ember indít el egy új erőt, de ha mégis egyszemélyes vezetésben gondolkodunk, annak feddhetetlennek kell lennie. Ez nem morális kérdés, hanem gyakorlati: ha a vezércsillagot nem mindenki látja annak, kevésbé lesz hatékony. Sajnos a mostani esetben ez a baj. Sok olyan nagybetűs tény van Magyar Péter körül, amelyeknek egyenként is vészcsengőket kellene megszólaltatnia, de így egyben meg a bazilika minden harangját félre kéne verni” – utalt a képviselő arra a tényre, hogy Magyar a NER belső köreiből érkezett az ellenzéki térfélre.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Hadházy: Egymilliós szoknyában népszerűsítette saját...

képcím

Időhúzással válaszolt a köztévé Magyar Péternek