Magyar Péter: Soha többé nem tudja visszavásárolni a magyar állam

Startlap - Startlap
A Tisza Párt alelnöke a Balaton oligarchák által "megkaparintott ikonikus épületeinél" járt.

Öt “emblematikus” épület, köztük egy kikötő volt az országjáró kampánykörúton tartózkodó Magyar Péter és a hozzá csatlakozott résztvevők keszthelyi kerékpáros túrájának egy-egy helyszíne. A hétfőn készült és a Facebook-oldalán szerdán posztolt videóban a Tisza Párt alelnöke elmondta,

az öt helyszínt az köti össze, hogy az utóbbi pár évben kerültek a NER “karmai közé”.

Magyar név szerint megemlíti Orbán Viktor miniszterelnök vejét, Tiborcz Istvánt, az ország leggazdagabb emberét, Mészáros Lőrincet és Szíjj Lászlót, a NER egyik legfontosabb üzletemberét is, mondván, több épület is az ő üzleti köreiknek a birtokában van.

A túra során érintett első két épület a keszthelyi Hullám szálló és a Balaton szálló voltak. Magyar azt nem tudja megmondani, hogy a felújítandó hoteleket mikor vették meg, de azóta is érintetlenül állnak.

A politikus megjegyzi, ezeket az épületeket “soha többé nem tudja majd visszavásárolni a magyar állam, mert elképesztő pénzekbe fognak kerülni”. “Nyilván haveroknak akarják átjátszani, mint mindig, és ha nem tud róla senki, utolsó pillanatban majd kiírnak egy háromnapos tendert, hogy lehet jönni, és ha akarod, megveheted másfél milliárdért, ha leteszel 500 millió forint kauciót (…) Ezt nyilván csak az fogja tudni megtenni, aki készült rá” – tette hozzá.

A keszthelyi jachtkikötővel kapcsolatban arról beszélt, hogy “Több mint öt éve lépett be Tiborcz és csapata ide a fejlesztési területre a Balaton mellé, és a ’BAHART’-tól ugye a ’MAHART’-nak a balatoni ágától privatizálták itt, meg részben a keszthelyi önkormányzattól a dolgokat, a felépítményeket, meg nem tudom, ezt a szakaszt, viszont most már nem ő az… Formálisan már kiszállt itt a keszthelyi jachtkikötőből, de a cégnek a vezérigazgatója és az egyik legnagyobb hajónak a kapitánya az egyaránt köthető Tiborczhoz”.

A videóhoz fűzött kommentárban Magyar Péter megjegyzi, hogy hasonló, a NER által megkaparintott ikonikus épületeket Balatonfüreden, Badacsonyban és rengeteg másik balatoni településen lehet találni.

“Egészen elképesztő az a sebesség és szégyentelenség, ahogy az oligarchák megkaparintották a magyar tenger ikonikus épületeit és területeit. És a sor folytatódik, a kormány most éppen 48 állami tulajdonban lévő értékes ingatlant (köztük balatoniakat) kótyavetyélne el titokban” – írja a Tisza Párt alelnöke. Hozzáteszi: “(…) le kell állítani a magyar tenger kisajátítását, szétrablását és lerombolását. Nincs hova hátrálnunk!”

Címlapkép: Magyar Péter Facebook-oldala

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Időhúzással válaszolt a köztévé Magyar Péternek

képcím

Márciusban távozott a NER-közeli cégtől Magyar Péter