Magyar orvost tüntetett ki Erzsébet királynő

Startlap - Startlap
A koronavírus elleni védekezésben betöltött kimagasló szerepe miatt kapta a kitüntető címet. Esti hírösszefoglaló.

A brit lovagrend tagja lett egy magyar orvosprofesszor

Ismertették azon személyek névsorát, akiket az újév alkalmából II. Erzsébet királynő a lovagrendek tagjává kíván tenni. A négyoldalas listán egy magyar név is szerepel. Hogy ki is ő, az ide kattintva azonnal ki fog derülni. 

Sorozatgyilkos lehet a budapesti hajléktalan

Nem engedte szabadlábra újév napján a tavaly augusztus óta emberölés gyanúja miatt letartóztatott 46 éves E. Lászlót a Budai Központi Kerületi Bíróság. A thrillerbe illő sztori ebben a cikkben fog kiteljesedni. 

212 embert fogtak el a rendőrök az év első napján

Fotó: Getty Images

Nem lehet panasz a rendvédelemre, 2021-ben is erősen kezdték az esztendőt. Az elfogottak között voltak körözött bűnözők, de szép számmal akadtak olyanok is, akiket épp bűncselekmény közben értek tetten. A részletes adatokat itt lehet megtekinteni

Egy világhírű filozófus megdöbbentő példaként említette Demeter Szilárd hírhedt írását

Hatalmas felhördülést keltett idehaza a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának írása, mely még az Origo.hu hasábjain jelent meg novemberben. Ebben egyebek között Európát Soros György gázkamrájának nevezte. Persze itt nem állt le, tollából akkor futotta még bőven döbbenetes sorokra. Most a világhírű Slavoj Žižek a nyilvános beszéd világszerte zajló vulgarizációjának negatív példájaként említette az Demeter írását. Bővebben.

Több mint 100 éves, és most beoltatta magát a koronavírus ellen

Az idős nő annak idején átélte a spanyolnátha-járványt is, most pedig beadatta magának a koronavírus-elleni oltást. Az ő története egyértelműen az orvoslásba vetett bizalom példája. Hogy mennyi idős is pontosan, azon itt lehet elámulni. 

Szolidan bulizott Franciaország szilveszterkor, de azért csak kigyulladt több száz autó

Míg egy évvel ezelőtt szilveszterkor 1457 autót gyújtottak fel, az idén a francia belügyminisztérium újévi adatai szerint ennél már jóval kevesebbet. Azért így is megdöbbentő a szám, melyet itt lehet elérni. 

Tokióban még csak most jön a járvány újabb hulláma, de mégis biztonságos olimpiát ígérnek

Szuga Josihide japán miniszterelnök újfent azt ígérte, hogy Tokió “biztonságos és nyugodt” olimpiát rendez nyáron, és közlése szerint rendületlenül folytatják az előkészületeket a játékok július 23-i nyitányára. Részletek.

Profi szörfös mentett ki egy nőt a tengerből Hawaiin

Mikey Wright, egy ausztrál profi szörfös sietett egy nő segítségére egy oahui strandon, miután a nőt elragadták az erős hullámok. Először ő is csak szemlélte a jelenetet, aztán mikor látta, hogy kezd végzetesre fordulni a helyzet, bevetette magát. A sikeres mentésről itt lehet megnézni a felvételt.

Kirúgta a Mercedes, erre összetört 50 autót

Fotó: Getty Images

Több száz millió forintnyi kárt okozott a Mercedes vitóriai üzemének a tömeges elbocsátások áldozatául esett baszk férfi. A végeredményről errefelé lehet meggyőződni. 

Komoly csődhullámmal kalkulálnak Németországban

Súlyos gazdasági következményeket és csődhullámot vár a második járványvédelmi zárlattól Németországban a DIW gazdaságkutató intézet elnöke. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Közzétették III. Károly első hivatalos portréját királyként

képcím

Vége a késő nyárnak: jelentős lehűlés érkezik

képcím

17 fokra fűtik fel idén télen az ukrán lakásokat - optimális...