Magyar Orvosi Kamara: Belefulladnak a betegekbe a sürgősségi osztályok

Startlap - Startlap
Hangsúlyozták, hogy hiába van elég gép a kórházakban, ha nincs már elég ember, aki kezelje. Esti hírösszefoglaló.

Magyar Orvosi Kamara: Belefulladnak a betegekbe, de ez nem látszik a kórházak falain kívül

MTI/AP/DPA/Waltraud Grubitzsch

A LEVEGŐT! című drámai hangvételű közleményben, melyet szerdán tett közzé a kamara, nyíltan arról írnak, hogy rengeteget dolgoznak, de a kórházak már telítettek a járvány miatt. A kiáltvány lényegi részeit itt lehet elolvasni. 

Hétfőtől kezdődik az egyhetes oltási akció

A kormány döntése értelmében oltási akcióhetet tartanak jövő hétfőtől vasárnapig – közölte György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára. Részletek

Itt az energiaválság első áldozata, bedőlt egy áramkereskedő

Fotó: Getty Images

Egy magyar áramszolgáltató cég már október végén tájékoztatta a vevőit, hogy képtelen lesz a továbbiakban biztosítani a villamos energiaellátást részükre. Hogy miért dobták be a törölközőt, az ebből a cikkből fog azonnal kiderülni.

Merkely saját ajánlásával ment szembe a harmadik oltásánál, már a Semmelweis Egyetem magyarázza, hogy miért

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora két Szputnyik oltás után megkapta a harmadikat is, ami már egy Janssen volt. Ezzel szembe ment saját, korábban megfogalmazott tanácsával, amit most már az egyetem kezdett magyarázgatni. Hogy mit is fogalmazott meg korábban, amivel szemben most homlokegyenesen más cselekedett, az ide kattintva azonnal ki fog derülni.

Díszpolgári címet kapott a fővárostól Iványi Gábor

A főváros díszpolgári címet adományozott Adamis Anna dalszövegírónak, költőnek, Bíróné Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznak, Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművésznek,  Iványi Gábor lelkésznek. Bővebben

A Mol már jelentkezett is, szívesen átvennének benzinkutakat azoktól, akik már nem tudják üzemeltetni

A Mol készen áll arra, hogy átvegye a hatósági ár miatt bajba jutott benzinkutak üzemeltetését. Ezt a cég a 444.hu kérésére válaszolta. A közlemény további részei itt olvashatóak.

Sidi Péter román állampolgár lehet

MTI/Kovács Tamás

2021 legnagyobb sportbotrányának főszereplője olyan döntést hozott, ami akár a jövőjét is befolyásolhatja a sportlövészetben. Sidi ugyanis román állampolgárságért folyamodott, amivel úgy néz ki, sikerrel is járhat. Részletek

Magyarországon mérték az EU harmadik legnagyobb inflációját

Az Eurostat szerdán közzétett végleges információi szerint októberben az Európai Unió országaiban az átlagos éves infláció 4,4 százalék volt. Hazánk esetében ez az adat sajnos lényegesen nagyobb. A pontos számot és a teljes listát innen lehet elérni.

Olaszországban több, mint száz maffiózó került rács mögé

Az olasz rendőrség kedden kemény csapást mért a szervezett bűnözésre, miután a calabriai maffia, a ‘Ndrangheta egyik klánjának több, mint száz feltételezett tagját vették őrizetbe. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Blikk: 41 éves korában meghalt Berki Krisztián

képcím

Kárpátaljai énekesnő váltja Csobot Adélt az X-Faktorban,...

képcím

ZDF: Magyarország visszavonta az orosz kőolajembargó elleni vétót