Halottnak nyilvánították az egyik magyar állampolgárságú izraeli túszt

Startlap - Startlap
Ilan Weisst eltűntként tartották nyilván, de kiderült, hogy már az október 7-ei gázai háború kitörését okozó "fekete szombaton" életét vesztette.

Halottnak nyilvánították Ilan Weisst, az egyik magyar állampolgárságú izraeli túszt – jelentette be közössége, a Beeri kibuc hétfőn.

Ilan Weisst az iszlamista Hamász szervezet október 7-ei terrortámadása óta eltűntként tartották nyilván, de hétfőn közölték, hogy már a gázai háború kitörését okozó “fekete szombaton” életét vesztette.

Az 56 éves Weiss a mészárlás reggelén elhagyta otthonát az övezet szomszédságában fekvő Beeri kibucban, hogy csatlakozzon a kibuc katasztrófaelhárító csapatához. Családja aznap reggel 7 óra 15 perc óta nem hallott róla.

Feleségét, Sirit, valamint lányát, Nogát elfogták és túszként tartották fogva a Gázai övezetben, de november 25-én szabadon engedték őket a Katar és az Egyesült Államok közvetítésével a Hamász és Izrael között megszületett tűzszünet keretében.

Ilan Weiss két idősebb lánya, Meital és Majan önálló diáklakásban élt a kibucban, ahol 12 órán át, az izraeli katonák megérkezéséig óvóhelyükbe zárkózva élték túl a támadást.

“Jól ismert és megbecsült ember volt közösségében, amelyet annyira szeretett” – állt a kibucnak a férfi halálát bejelentő közleményében. Ilan Weiss halálát az izraeli igazságügyi orvosszakértői intézet vizsgálata állapította meg.

(MTI)

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Irán több mint kétszáz drónnal és rakétával támadta Izraelt

képcím

Izrael felszámolta a Hamász vezetőinek gázavárosi...

képcím

Súlyos baleset történt egy tiroli sípályán - A hét hírei...