Kiemelt Hírek 2020. május 16.

Magától el tudott indulni Zente, a kicsi hős

Startlap Kiemelt Hírek 2020. május 16.
Most már nem csak bringázik a háromkerekűjén, hanem bizony tipeg is. Esti hírösszefoglaló.

Zente édesanyja ismét remek dolgokról számolt be

Újabb jó hírek érkeztek Zentéről, akiért egy egész ország gyűjtött, és izgult a kezelésének sikeressége miatt. A legújabb, természetesen igazán örvendetes beszámolót édesanyja tette közzé a kis hősről. Részletek. 

Orbán Viktor: Budapesten feloldjuk a kijárási korlátozást

Szombat kora délután jelentette be a hírt egy videóban a miniszterelnök Facebook-oldalán. A teljes nyilatkozatát itt érheted el. Karácsony Gergely főpolgármester már reagált is minderre, ezt bővebben ez a cikk tárgyalja. 

WHO: ekkor jöhet a koronavírus-járvány második hullám Európában

Fotó: Getty Images

Az Egészségügyi Világszervezet regionális igazgatója a brit The Telegraph újságnak nyilatkozva elmondta, hogy már most ideje felkészülni a járvány második hullámára. Hogy mikorra is várható Hans Kluge szerint a fertőzések újabb menete, az idekattintva azonnal ki fog derülni.

Gulyás Gergely ismertette Budapest újranyitásának részleteit

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Miniszterelnökséget vezető miniszter, miután szombat kora délután Orbán Viktor bejelentette a budapesti szigorítások enyhítését. Gulyás egyebek között beszélt a üzletekre, parkokra, játszóterekre, éttermekre vonatkozó szabályokról is. Minderről bővebben errefelé. 

Bármilyen hihetetlen, még mindig Eszenyi Enikő egyeztet Karácsonnyal a Vígszínházról

Május 14-én online megbeszélést tartott Karácsony Gergely és Gy. Németh Erzsébet kulturális főpolgármester-helyettes a fővárosi fenntartásban lévő színházak igazgatóival. A Facebookra kitett fotókon látszik, hogy a virtuális megbeszélésen részt vett Eszenyi Enikő is. Bár korábban maga jelentette be, hogy otthagyja a Vígszínházát, most még is ő képviselte a teátrumot. A miértre itt található a válasz.

A DK keményen nekiment Orbánéknak a Budapest-Belgrád vasút miatt

Pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a kormány 82,1 milliárd forintot csoportosít át a Gazdaságvédelmi Alapból a Budapest-Belgrád vasútprojektre. A hírre reagálva Varju László a DK parlamenti képviselője szombaton online sajtótájékoztatót tartott, mely errefelé tekinthető meg. 

Kiszélesíti a kormánya közmunkaprogram résztvevőinek körét

Úgy tűnik, az állam a munkájukat a koronavírus-krízis miatt elvesztők szélesebb körének adja meg a lehetőséget, hogy csatlakozzanak a közfoglalkoztatási rendszerhez. A lehetőségekről ez az írás számol be.

Szél Bernadett besokallt: tilos Magyarországon az EU-s zászlót lengetni?

Fotó: MTI/Kovács Attila

150 ezer forintos bírságot kell fizetnie Szél Bernadett egyik munkatársának, aki a képviselő kocsijában ülve vett részt a május 4-i, Clark Ádám téri dudálós tüntetésen. A büntetés szövegét – mely itt tekinthető meg – egy az egyben hozta le politikus közösségi oldalán. 

Meghalt tüdőrákban, 4 hónappal később értesítette a kórház, hogy ellátása nem sürgős

A kaposvári kórház a beteg halála után írt levelet, hogy a járvány miatt halasztható a daganatos férfi ellátása, állítja a férfi lánya.  A meglehetősen bizarr történet errefelé fog kiteljesedni. 

Keresés az oldalon