Mága Zoltán ajándékot kapott húsvétra Orbán Viktortól és feleségétől

Startlap - Startlap
Közpénzből finanszírozott százmilliók helyett ezúttal egy szerényebb ajándékkal kedveskedtek neki. Délelőtti hírösszefoglaló.

Mága Zoltán ajándékot kapott húsvétra Orbán Viktortól és feleségétől

A kormány által többször támogatott hegedűművész fényképen mutatta meg a csomagot, amit Lévai Anikó és Orbán Viktor ajándékozott neki. Íme a bejegyzés.

Rubellel is támadják Ukrajnát az oroszok

Ukrajna formanyomtatványt töltött ki az EU-csatlakozásról, Joe Biden és Emmanuel Macron meghívást kapott Ukrajnába, Volodimir Zelenszkij fegyverek küldésére szólította fel a Nyugatot, az ukrán vezetés szerint Moszkva a rubelzóna kiterjesztésére készül. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Nagy húsvéti szondáztatást tart a rendőrség

Országszerte közúti ellenőrzésekre számíthatnak azok, akik autóba ülnek húsvéthétfőn. Évente mintegy 1200 baleset történik ittas vezetés miatt, ami az ilyen esetek közel tíz százalékát jelenti. Bővebben.

Lemond a DK-s főpolgármester-helyettes, és beül a parlamentbe

MTI/Koszticsák Szilárd

Míg Márki-Zay Péter, Dobrev Klára és Karácsony Gergely nem veszik fel a mandátumukat, Gy. Németh Erzsébet igen, és ezzel távoznia kell a Fővárosi Közgyűlésből. Karácsony Gergely már a döntés bejelentése előtt azt mondta, sajnálná, ha “Zsóka a parlamentben folytatná”. Részletek.

Az egyre gyakoribb sáros esőket is a klímaváltozás okozza

Jorge Contreras Soto/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

“Jelenleg a kifújt por mennyisége évente meghaladja az 1 milliárd tonnát” – közölte Varga György, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Földrajztudományi Intézetének tudományos főmunkatársa. A szaharai porviharok természetes jelenségnek számítanak, ugyanakkor az elmúlt évtizedekben egyre gyakoribbak és intenzívebbek lettek. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Országszerte átveszi a használt sütőolajat a MOL

A sütőolaj is veszélyes hulladék, a szemétbe vagy lefolyóba öntve károsítja a környezetet, de dugulást is okozhat – hívta fel a figyelmet a magyar multinacionális olaj- és gázipari vállalat a húsvéti időszak alkalmából. Viszont nem is kell a sütőolajat a lefolyóba önteni, a MOL ugyanis gondoskodik a használt olajról. További információkért katt ide.

Autósokat ellenőrzött a rendőrség, rengeteg szabályszegőt találtak

police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak használatát figyelte egy héten át. Csakhogy az ún. passzív biztonsági eszközök használata hiába kötelező, egyedül a motorkerékpárosok tartották be mindannyian a szabályokat. Részletek.

Több lövöldözés is volt vasárnap Amerikában

Pittsburgh-ben több százan az ablakon menekültek a fegyverekkel és puskával felszerelt támadók elől, két kiskorú meghalt, egy dél-karolinai étteremben pedig közel 10 ember megsérült. A két vasárnapi eseten kívül a héten több más helyszínen is hasonló esetek történtek. Bővebben.

Hideg idővel indul a hét, de a hétvégén már 22 fokot is mérhetünk

Egyelőre az észak felől beáramló hideg légtömeg alakítja hazánk időjárását, majd a hét közepétől enyhülés veszi kezdetét. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Ferenc pápa: Még élek! - a hét legfontosabb eseményei képekben

képcím

Orbán: Az a jó, ha az árstopok eltűnnek a rendszerből

képcím

Meghalt az Operettszínház bonvivánja - a hét legfontosabb...