Macron sokkoló videóval üzent az oroszoknak

Startlap - Startlap
Medvegyev: Egy krími NATO-beavatkozás a harmadik világháborúhoz vezetne; indiai közvetítéssel szállítanak Európába orosz olajat? Az ukrán-orosz válság hírei.

Macron sokkoló videóval üzent az oroszoknak

Egy videót osztott meg a Twitter-oldalán Emmanuel Macron. A francia köztársasági elnök a hétfői, kremencsuki rakétatámadásról készült sokkoló felvételt az orosz embereknek ajánlotta. A felvételt ezen a linken találod.

Éjszaka Volodimir Zelenszkij is videót tett fel a világhálóra. Az ukrán elnök a bejelentkezésében a kremencsuki bevásárlóközpont elleni támadásról beszélt. Íme.

Már 18 halottja van a kremencsuki bevásárlóközpontot ért rakétatámadásnak. A hatóságok továbbra is keresik a túlélőket a romok alatt. Egy, a helyszínen készült felvételért ide kattints.

36 embert továbbra is eltűntként tartanak számon a hétfői kremencsuki rakétatámadás után. A legfrissebb hírek szerint a támadásnak már legalább 18 halálos áldozata van. (24.hu)

Medvegyev: Egy krími NATO-beavatkozás a harmadik világháborúhoz vezetne

Ekaterina Shtukina / Sputnik / Sputnik via AFP

Oroszország rakétatelepítéseket helyezett kilátásba a finn határra – idézte hétfőn a Reuters a volt orosz elnököt. (hvg.hu)

Az ukrán elnök az oroszok elleni szankciók szigorítását sürgette

Legkésőbb télig véget kell vetni Oroszország Ukrajna elleni háborújának, a legerősebb iparú demokráciákat összefogó G7 csoportnak pedig minden lehetséges segítséget meg kell adnia ehhez az orosz agresszió ellen védekező országnak – jelentette ki Volodomir Zelenszkij ukrán államfő hétfőn a G7 csoport németországi csúcstalálkozóján diplomáciai források szerint. Részletek.

Újra teljes gázzal jön a gáz a Török Áramlaton

Sikeresen befejeződtek a Török Áramlat karbantartási munkálatai, így moszkvai idő szerint hétfő este nyolckor újraindult a gázszállítás a csövön a rendes üzem szerint. Bővebben.

Indiai közvetítéssel szállítanak Európába orosz olajat?

Az Európai Unió embargót hirdetett az orosz olajra, hogy így gyengítse Putyin agresszióját Ukrajnában. India viszont növelte vásárlásait hiszen 30%-os árengedménnyel juthat orosz olajhoz. A londoni Guardian szerint így kiskapu nyílt Oroszországból Indián keresztül Európa felé. Részletek.

Mit tervez Putyin, ha az orosz haderő letarolja a Donbaszt?

Celestino Arce / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az orosz haderő és az oldalukon harcoló szakadárok szinte teljesen elfoglalták Luhanszk megyét, ezután pedig három oldalról bekerítve támadást indítanak majd Donyec megye ellen, hogy teljes egészében irányításuk alá vegyék a „szakadár népköztársaságok” alkotmányában foglalt Donyec és Luhanszk megyét. Ha sikerrel járnak, nagy kérdés, hogy mi lesz, miután „felszabadította” az orosz haderő a Donbaszt. Íme három lehetséges forgatókönyv.

Papíron rendet teremthetne az orosz befolyási övezet, de jönnének újabb problémák

Az ukrajnai orosz invázió a történelem számos, elfeledettnek remélt jelenségét hozta vissza Európába, a konvencionális háborútól és a területi hódítástól kezdve az energiahiányon keresztül a két számjegyű inflációig. A G7 cikke.

 

Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Címlapkép: Ukrainian State Emergency Servic / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Putyin levelet írt Kim Dzsongunnak: szorosabbra fűzné a...

képcím

Szijjártó Péternek eddig egyetlen téli napra elegendő gázt...

képcím

Katonai bázisként használják Európa legnagyobb atomerőművét