Kiemelt Hírek 2018. július 14.

Ma ünnepli születésnapját a 'legdeltásabb' műsorvezetőnő

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 14.
Kudlik Júlia 73 éves.

1964-ben láthattuk először a televízióban Kudlik Júliát, mint bemondó, majd műsorvezető. Több mint 30 éven keresztül vezette a Deltát, láthattuk a Táncdalfesztivál, a Szeszélyes évszakok, a Juli-suli és a Gazdit keresünk műsorvezetőjeként, hogy csak a jelentősebbeket említsük.

Mindenesként kezdett dolgozni a Magyar Televízió ifjúsági osztályán, majd egy bemondó-meghallgatás után került képernyőre. Ekkor vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész és az ELTE magyar-népművelés szakára is.

A Delta című tudományos híradó vezetésével 1965-ben bízták meg, e munkáját egészen 1996-ig végezte folyamatosan. Kisebb szünet után újra ő volt a műsor vezetője, de egy év után elvették tőle a műsort.

Számos zenei műsor, például a Táncdalfesztivál, a Kodály énekverseny, a Fölszállott a páva műsorvezetője, illetve a Magyar Televízió képviselője volt nemzetközi esteken.

1989-ben csatlakozott a TV2-höz, itt szerkesztőként, riporterként és műsorvezetőként dolgozott, önálló műsorokat készített, pl. a Gazdit keresünk-et és Állatok védelmében magazint. Ezen műsoraiért belügyminiszteri dicséretben és jutalomban részesült.

1993 és 1997 között futott a főként háziasszonyok számára készült Juli suli, melyet aztán korra és nemre való tekintet nélkül a fél ország nézett.

Antal Imrével remek párost alkottak a Szeszélyes évszakok című szórakoztató műsorban, egy ideig közös rádióműsoruk is volt.

2001-ben került le a képernyőről, azóta teljesen mással foglalkozik. 73 éves, de nagyon is aktív életet él.

Egészségét szerinte a napi 4 kilométeres sétának köszönheti, úgy érzi, ez a legjobb gyógyszer a csontritkulásra. Szvorák Katalin népdalénekessel négy éve járja az országot, ami teljesen másfajta élményt nyújt számára, mint korábbi munkája. „Negyven évig egy fekete csőbe néztem bele, semmilyen visszajelzést nem kaptam, most pedig csak ebben a szemtől szembe szeretetben van részem. Ebből töltekezem” – árulta el.

Ha megpihen, azt is aktívan teszi, a tévét már 16 éve nem kapcsolta be, helyette gyönyörű dolgokat köt, népdalokat énekel vagy kertészkedik.

Nagyon rosszul esett neki, hogy 2001-ben távoznia kellett a Magyar Televíziótól, de már nem szomorkodik emiatt: „Nem foglalkozom a múlttal, képes vagyok lezárni és továbblépni” – jelentette ki.

 

 

 

 

 

Keresés az oldalon