Ma lenne 29 éves Avicii

Startlap - Startlap
Áprilisban lett öngyilkos a világhírű DJ.

Mindössze 29 évvel ezelőtt született Tim Bergling, azaz Avicii, a svéd zenész, DJ és producer.

Az „Avicii” névről a következőket mondta:

„Avici Dante poklához hasonlít, ez a pokol legmélyebb szintje a buddhizmus szerint. Egy barátom mesélt róla, és megragadt a fejemben. Amikor először kerestem nevet a MySpace oldalamhoz, valahogy „bedőltem” ennek a névnek. Már kipróbáltam néhány másik nevet is, de mind foglalt volt. Így lett végül „Avicii”, ami később aztán igazán hozzám kapcsolódott.”

Már 18 évesen berobbant a zenei életbe. Egy a hálószobájában remixelt dallal indult, annyira lenyűgözte ez a munka, hogy szinte minden ébrenléti órájában a stúdiójában dolgozott.

Hamar rátalált a siker, 20 évesen már olyan szupersztárokkal dolgozott együtt, mint Tiesto vagy Sebastian Ingrosso.

A Dj MAG 100-as listán rögtön a 39. helyre került Avicii, aki miután megjárta a csúcsot, a 2016-os visszavonulását követően a 17., majd halálakor a 28. volt.

A 2012-ben David Guettaval készített zenéjét Grammyre jelölték. Az Eurovíziót is megjárta, 2013-ban a malmői finálén az országok bevonulásakor a “We Write The Story” az ő mixelésében volt hallható.

2014-ben a Maimiban megrendezett Ultra Music Fesztiválon a szervezők bejelentették, hogy a zenészt kórházba szállították, azonnali vesekő műtéten esett át, ekkor eltávolították az epehólyagját is. Hosszú csend után egy interjúban elárulta, hogy már 2012-en, 23 évesen kórházba került alkoholproblémák miatt, ami kikészítette a gyomrát is. Ekkor már megjegyezte, hogy tudja, hogy vissza kell vennie a tempóból.

 

 

 

 

Ebben az évben ő készíthette el a labdarúgó-világbajnokság himnuszát.

2015-ben még fellépett a Szigeten, 2016-ban pedig visszavonult, csak a stúdiójában dolgozott. 2017-ben adott ki utoljára dalt.

2018. április 20-án holtan találtak rá Omán fővárosában, Maszkatban. Avicii családjának április 26-án megjelent közleménye ugyan nem erősíti meg az öngyilkosságot, tartalma azonban arra utal, hogy a lemezlovas saját maga vetett véget életének: „Tim érzékeny srác volt, aki imádta a rajongóit, de kerülte a rivaldafényt. Sokat küzdött a gondolataival az életről és a boldogságról, de egy idő után már nem bírta tovább, békére akart lelni.” – áll a család nyilatkozatában. Május 1-jén hivatalossá vált, hogy Avicii öngyilkosságot követett el: ereit egy törött üveggel vágta fel, majd a súlyos vérveszteségbe belehalt.

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

képcím

Megszólaltak a magyar bankok: csak részben támogatják a...

képcím

Ma lenne 90 éves Bud Spencer, a pofonosztó óriás

képcím

Sebestyén Balázs felesége kínlódva tűri a nyaralós kabriózást