Ma 70 éves a Grease Sandyje - így néz ki most Olivia Newton-John

Startlap - Startlap
Harmadszorra is rákot diagnosztizáltak a színésznőnél.

Olivia Newton-John 1948. szeptember 26-án született Cambridge-ben. A hetvenes évek legsikeresebb angol nyelvű énekesnője, négyszeres Grammy-díjas.

Legismertebb dalai közé tartozik a Banks of the Ohio, a Let Me Be There, az If You Love Me (Let Me Know), az I Honestly Love You, a You’re The One That I Want, a Xanadu és a Physical. Legismertebb filmszerepei Sandy Olsson a Grease-ben és Kira a Xanaduban.

A rák elleni küzdelem, a természet- és az állatvédelem lelkes támogatója.

Első barátja kezdte el mentorálni zeneileg, az ő hatására jelentkezett tévéműsorokba is, egy országos tehetségkutató verseny fődíjaként egy hajó- és tanulmányutat nyert Angliába. Végül 8 évig maradt Londonban. Egy barátnőjével duót alakított és bármilyen fellépést elvállaltak, amire lehetőség nyílt. Megismerkedett a Shadows együttes gitárosával, aki évekre producere – és partnere – lett. Tagja lett a sikertelen Toomorrow együttesnek, majd sikeres szólóénekesi karrierbe kezdett, több albumot kiadott, az Egyesült Királyság színeiben az 1974-es Eurovíziós Dalfesztiválon is elindult.

A nagy amerikai sikerei miatt Kaliforniába költözött, ott több country lemeze is megjelent. 1978-ban mutatták be Grease című filmjet, melynek köszönhetően igazi sztár lett.

Fotó: Youtube

A nyolcvanas években üzleti vállalkozásba fogott, ideje nagyobb részét családjának szentelte. 1991-ben vállalkozása hirtelen csődbe jutott, következő évben mellrákot diagnosztizáltak nála, amit műtét és kemoterápia követett. A mellrák 2013-ban kiújult nála, majd 2017-ben a derekánál találtak tumort. Szeptember elején egy tévéműsorban elmondta, hogy “természetes gyógymódokat alkalmaz és nagyon jól van”.

Fotó: GettyImages – Sam Tabone

40 év után újra együtt sikerült lefotózni John Travoltát és Olivia Newton-Johnt:

Fotó: John Sciulli/Getty Images for G’Day USA/AFP

Így hangzott a Grease ikonikus dala 2002-ben az eredeti szereplőktől:

 

 

Ez is érdekelhet

képcím

Telex: Justin Bieber Tiborcz István kastélyszállójában bulizott...

képcím

Rogán Cecília fürdőruhában posztolt

képcím

Tóth Gabi a Fideszről: "Megkerestek, és én gondolkodás nélkül...