Luxusautók, magánrepülő és milliárdos üzletek: így emelkedett a magasba Matolcsy György fia és annak barátai

Startlap - Startlap
Somlai Bálintot, akinek a Ferrarija annyira különleges, hogy autós szakportálok foglalkoznak vele, nemcsak az irgalmatlanul drága autók szeretete, hanem meggazdagodásának története is elválaszthatatlanul összeköti Matolcsy Ádámmal és a jelenlegi kormánnyal. Délelőtti hírösszefoglaló.

Luxusautók, magánrepülő és milliárdos üzletek: így emelkedett a magasba Matolcsy György fia és annak barátai

2021 februárjának végén egy olyan, magyar rendszámú Ferrari parkolt a milánói Bulgari Hotelnél, amely annak ellenére feltűnést keltett, hogy egy csomó más luxusautó sorakozott mellette. Az SF90-es modellnek csak a felnijei darabonként több mint 7 millió forintba kerülnek. A jármű annyira speciális, hogy egy autósporttal foglalkozó portál külön cikket szentelt neki, és egy különleges autók felbukkanását gyűjtő, nemzetközi oldalra is felkerült. A kocsi Milánóból Magyarországra érkezett, ahol már a sofőrjét is lefotózták: ő nem más, mint Somlai Bálint, aki a jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak jó barátja, és aki tíz évvel ezelőtt még egy veszteséges céget vezetett, de az elmúlt három évben cégcsoportja megsokszorozta a bevételét. Mindezt leginkább a Magyar Nemzeti Banktól érkező milliárdos megrendeléseknek köszönheti. Somlai Bálint és Matolcsy Ádám karrierje az elmúlt tíz évben épülő rendszerrel összefonódva ível felfelé, és a jelen kormányhoz fűződő személyes kapcsolataikon túl fényűző életmódjuk köti össze őketBővebben.

Kásler Miklós megszólalt a járvány alakulásáról: “Túljutottunk a fertőzöttek számának a csúcsán”

Az emberminiszter szerint a magyar egészségügy nem látott minőségű állapotba került. Megérkezett Kásler Miklós heti videóinterjú-sorozatának legújabb része a koronavírusról, a meddőséggel küzdő párokról és a magyar sportolók olimpiai szerepléséről. Videó.

Koronavírus itthon: 233-an haltak meg az elmúlt három napban

Közzétették az összesített, hétvégi járványügyi statisztikákat az elhunytak, kórházban kezeltek, fertőzöttek és oltottak számának alakulásáról. A pontos számokat erre a linkre kattintva találod.

Közel 700 tanárszakos hallgató áll ki a tanárok polgári engedetlensége mellett

Nyílt levélben, közös szolidaritási nyilatkozatban támogatják a hallgatók azokat a tanárokat, akik a polgári engedetlenség eszközével élve nem vették fel a munkát az elmúlt napok során, így tiltakozva az ellen, hogy a kormány gyakorlatilag betiltotta a pedagógusok sztrájkját. Részletek.

Csúcstalálkozót szerveznek a franciák, Biden és Putyin személyesen tárgyalhat Ukrajnáról

Mikhail MetzelTASS via Getty Images

Emmanuel Macron francia elnök, aki összesen mintegy hat órán át telefonált Vlagyimir Putyinnal a hétvégén, hétfő reggel jelentette be, hogy az USA és Oroszország elnöke is nyitott lehet a tárgyalásra. Az ukrajnai helyzetről és annak legfrissebb fejleményeiről itt írnak.

200 kilós medvét fényképeztek Ózd mellett

A kísérteties éjszakai felvételen valószínűleg egy fiatal állat látható, a fővadász úgy véli, az állat emberre veszélyes lehet. Fotó és további részletek itt.

Már annál is olcsóbban adta Bige László a műtrágyát, amennyiért Mészáros Lőrinc bevásárolt nála

Nagy feltűnést keltett, amikor Mészáros Lőrinc érdekeltsége decemberben és januárban több mint 10 milliárdért vásárolt műtrágyát az ellenzéket nyíltan támogató, a kormány által támadott milliárdos vállalkozó cégétől. Már az akkori ár is kifejezetten jónak számított, ehhez képest Bige újabb jelentős akciót hirdetett. Többen a műtrágyakirály titkos együttműködését sejtik a háttérben, a Bige csoport szerint viszont másról van szó. Bővebben.

Lesz-e 10 százalék felett a választások után az infláció?

A kormányzati kommunikáció értelmében négy infláció elleni intézkedést vezettek be: a rezsicsökkentést, az üzemanyagok és hét élelmiszer árának maximalizálását, valamint a jelzáloghitelek kamatainak befagyasztását. A valóságban a kamatstop egyenesen növeli a pénzromlás mértékét, az árszabályozásnak pedig a gazdaság egészét tekintve is nagyon káros következményei vannak. De vajon mire számíthatunk az áprilisi országgyűlési választást követően? Ebben a cikkben  elemzők segítségével válaszolják meg a kérdést.

A bíróság nem engedte kisajátítani a földvári kikötő üzleteit, a polgármester szerint a fejlődést “sem a bódésor, sem a most meghozott bírósági ítélet nem akadályozhatja meg”

A Pécsi Törvényszék ítélete értelmében szabálytalan volt a balatonföldvári BAHART-kikötő bejáratánál lévő bódésort érintő kisajátítási eljárás körüli önkormányzati eljárás és a kormányhivatali eljárás is, amelyet a közérdekre hivatkozva, a kikötő fejlesztése érdekében kezdeményezett a városvezetés. Az egyik üzlettulajdonos szerint a kártalanítások megállapított összegénél egyetlen szezon alatt nagyobb forgalmat termelnek. A polgármester azt mondja, a könnyűszerkezetes tákolmányok úgyis lebontásra kerülnek, legkésőbb a “99 évre megkötött botrányos szerződések lejárta után” – ha addig nem dőlnek össze maguktól. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Viharciklon érkezik, szelet hoz magával

Jack Taylor/Getty Images

Az alacsonynak nem mondható nappali hőmérsékletek maradnak, ugyanakkor a hét első felében az Észak-Európa felett örvénylő markáns ciklon határozza meg az ország időjárását, amely többfelé okoz viharos széllökéseket. A következő napok előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ez is érdekelhet

képcím

Ukrajnának adományozza pénzjutalmát a Nobel-díjas Krausz Ferenc

képcím

Kinevezték az új magyar nagykövetet Kijevben

képcím

Kijev ideiglenesen levette az OTP Bankot a tiltólistáról