Lövöldözni kezdett egy férfi Seattle-ben - két ember meghalt

Két súlyos sérült is van.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-03-28 10:08

Két ember meghalt, kettő súlyosan megsebesült az egyesült államokbeli Seattle-ben, amikor egy fegyveres tüzet nyitott két autósra és a helyi közlekedési vállalat egyik buszára, majd menekülés közben balesetet okozott a szerda délutáni csúcsforgalom idején – írja a helyi rendőrségre hivatkozva az MTI.

Egy buszra nyitott tüzet az elkövető

Az eset a nagyváros északkeleti részében történt, amikor az elkövető egy kereszteződésben rálőtt egy női sofőrre, majd tüzet nyitott egy buszra. A helyi közlekedési vállalat sofőrje megsebesült a felsőtestén, de volt annyi lélekjelenléte, hogy járművét megfordítva elhajtson a helyszínről. Az utasok nem sebesültek meg.

Két embert megölt, mire elfogták

A lövöldöző ezután egy másik autóhoz lépett és agyonlőtte annak vezetőjét. A járművel megpróbált elhajtani a helyszínről, de ütközött egy másik autóssal, amelynek vezetője meghalt. A rendőrség rövid autós üldözést követően őrizetbe vette a fegyverest.

Egyelőre nem tudni, miért tette

Egyelőre nem tudni, mi volt a lövöldözés indítéka, és az sem ismert, hogy a férfi milyen fegyverrel támadt az emberekre. Az elkövetőt kórházba szállították, ahol őrizet alatt tartják. Sérülései nem életveszélyesek.