Lövöldözés Józsefvárosban: a támadók feladták magukat

Éjfél után nem sokkal két társaság szólalkozott össze egy korábbi üzleti vita miatt, a vita során egy gázpisztoly is előkerült.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-07 19:31

Budapest, 2018. október 7. Lövöldözés helyszíne a fõváros VIII. kerületében 2018. október 7-én hajnalban. Több lövést is leadtak, amikor két család között elfajult egy üzleti vita. A támadók feladták magukat. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Lövések zaja volt hallható vasárnap hajnalban a főváros VIII. kerületében a Nagytemplom utca környékén, amikor két család között elfajult egy vita – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap a rendőrség honlapján.

Az eddigi adatok szerint egy házaspárra, ismerősükre és annak barátnőjére támadt vasárnap hajnali fél egykor a 42 éves Ny. Kálmán József, 22 éves fia, Ny. Kálmán Ottó és barátjuk, a 24 éves L. József Roland – olvasható a közleményben.

A tanúk elmondása szerint a két társaság szóváltásba keveredett, aztán dulakodni kezdtek, majd a 22 éves fiatal rálőtt a másik társaságra, két férfit könnyebben megsebesített.

A BRFK közleménye szerint a feltétezett elkövetők egy autóban várták a hazatérő másik családot. A vita egy korábbi üzleti ügy miatt alakult ki.

A rendőrséget a sértettek hívták, de mire a rendőrök kiértek, a támadók elmenekültek a helyszínről, viszont még vasárnap délután feladták magukat a VIII. kerületi rendőrkapitányságon. A rendőrök nagy erőkkel vonultak ki, két embert kórházba is kellett vinni könnyebb sérülésekkel. Fegyveresen elkövetett csoportos garázdaság gyanúja miatt indítottak eljárást a három budapesti férfi ellen.

A Blikk azóta kiderítette, hogy Ny. Kálmán a TV-ből is ismerős lehet, a férfi ugyanis énekes volt korábban: 2012-ben szerepelt a Megasztárban is, ahol ugyan nem jutott tovább a válogatón, de azóta is voltak fellépései. A Megasztár 5-ben fináléig jutó Kökény Attilával  rendszeresen együtt zenéltek, még a műsor előtt számos közös dalt is írtak.

Forrás: MTI

Mai nap hírei

Példátlan vaddisznóirtás indul a sertéspestis miatt

agraragazat.hu5 órája

Ne is álmondjunk utazásról, ha májusig nem kapjuk meg a koronavírus-vakcinát

bitcoinbazis.hu8 órája

Top 12 – Ételek, amelyek gyorsítják az öregedést

napidoktor.hu9 órája

Nagyon elvesztette a Fidesz Ferencvárost

168ora.hu10 órája

Hajnali havazás

koponyeg.hu13 órája

Nagy az érdeklődés az Iszomm iránt Szanyi Tiborék szerint

demokrata.hu13 órája

Hogyan fog a jövőben viselkedni a Nap, és ez milyen hatással lesz a Föld elektromos áramköreire és a műholdakra?

agroinform.hu13 órája

Nyugdíj kisokos 2021 - Nyugdíjemelés, nyugdíjprémium, 13. havi nyugdíj

ado1szazalek.com18 órája