Lövöldözés Józsefvárosban: a támadók feladták magukat

Startlap - Startlap
Éjfél után nem sokkal két társaság szólalkozott össze egy korábbi üzleti vita miatt, a vita során egy gázpisztoly is előkerült.

Lövések zaja volt hallható vasárnap hajnalban a főváros VIII. kerületében a Nagytemplom utca környékén, amikor két család között elfajult egy vita – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap a rendőrség honlapján.

Az eddigi adatok szerint egy házaspárra, ismerősükre és annak barátnőjére támadt vasárnap hajnali fél egykor a 42 éves Ny. Kálmán József, 22 éves fia, Ny. Kálmán Ottó és barátjuk, a 24 éves L. József Roland – olvasható a közleményben.

A tanúk elmondása szerint a két társaság szóváltásba keveredett, aztán dulakodni kezdtek, majd a 22 éves fiatal rálőtt a másik társaságra, két férfit könnyebben megsebesített.

A BRFK közleménye szerint a feltétezett elkövetők egy autóban várták a hazatérő másik családot. A vita egy korábbi üzleti ügy miatt alakult ki.

A rendőrséget a sértettek hívták, de mire a rendőrök kiértek, a támadók elmenekültek a helyszínről, viszont még vasárnap délután feladták magukat a VIII. kerületi rendőrkapitányságon. A rendőrök nagy erőkkel vonultak ki, két embert kórházba is kellett vinni könnyebb sérülésekkel. Fegyveresen elkövetett csoportos garázdaság gyanúja miatt indítottak eljárást a három budapesti férfi ellen.

A Blikk azóta kiderítette, hogy Ny. Kálmán a TV-ből is ismerős lehet, a férfi ugyanis énekes volt korábban: 2012-ben szerepelt a Megasztárban is, ahol ugyan nem jutott tovább a válogatón, de azóta is voltak fellépései. A Megasztár 5-ben fináléig jutó Kökény Attilával  rendszeresen együtt zenéltek, még a műsor előtt számos közös dalt is írtak.

Forrás: MTI

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán "fajgyűlölő beszéde" miatt lemondott Hegedűs Zsuzsa...

képcím

Rezsicsökkentés: a kormány vizsgálja a kedvezményes...

képcím

Több mint 1,5 millió nyugdíjashoz érkezik kedden a plusz pénz