Londoni kutatók: hiába lesz vakcina, csak pár hónapos védelmet nyújthat

Startlap - Startlap
Egy új vizsgálat során az derült ki, hogy az új koronavírus hatására a szervezetben megjelenő antitestek jelentős része általában 2-3 hónap alatt eltűnik. Esti hírösszefoglaló.

Londoni kutatók: hiába lesz vakcina, csak pár hónapos védelmet nyújthat

A King’s College tudósainak megjelenésre váró tanulmányából az derül ki: az új koronavírussal való fertőződés után megjelenő antitestek nem mindenkinél nyújtanak erős védettséget, és amikor igen, az esetek többségében ez sem tart sokáig. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

A túlzsúfoltság megszüntetésével tenne pontot a kormány a “börtönbizniszre”

Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn Veszprémben, tíz büntetés-végrehajtási intézet új épületszárnyainak közös átadórendezvényén tájékoztatott arról, miként tervezik szeptember 30-ig felszámolni a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot, és ezzel a fogvatartottak által igényelt kártalanítások jogalapját beszüntetni. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

 

Leállították a vasúti személyszállítást Szerbia és Magyarország között

A helyi vírushelyzet miatt a szerb vasút felfüggesztette a kelebiai határon át zajló vasúti forgalmat, így a nemzetközi személyszállítás Szerbia és Magyarország között átmenetileg szünetel. További információkért kattints ide.

Nyilvánosságra hoztak egy videót a balatonfelvidéki kerékpárverseny “horrorbalesetéről”

A vasárnapi első Gella Kupán, rögtön a rajt után a Tótvázsony és Balatonszőlős közti lejtmenetben durva tömeges bukás történt. Az egyik versenyző a történtek után azt írta:

“Az erdő úgy nézett ki, mint egy horrorfilm. Vér mindenhol, törött bringák tömkelege. Szerintem kb. 50-en elestünk.”

Most egy másik induló egy videót is feltöltött ezekről a pillanatokról, és kísérőszövegből arra következtethetünk, hogy a szervezőket okolja a tömegbalesetért. Videó és további részletek itt.

 

Áder János kihirdette az új kata-törvényt

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Áder János hétfőn elrendelte a központi költségvetés megalapozásáról szóló törvény kihirdetését. A köztársasági elnök közleményében felidézi, hogy az Országgyűlés által július 3-án elfogadott törvény módosítja a kisadózó vállalkozások adózására (kata) vonatkozó szabályozást is, és ezt a napokban három szakmai szervezet túl szigorúnak, indokolatlannak minősítette. Áder reagált az aggodalmakra, és elemezte az új törvényt. Részletek itt.

Petíció indult a családi pótlék megduplázásáért, már 10 ezer aláírást gyűjtöttek

A szervezők nyílt levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz, Kásler Miklós emberminiszterhez, Novák Katalin családügyi államtitkárhoz, valamint Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkárhoz. A kezdeményezésről itt olvashatsz tovább.

A hétfő reggeli összesítés szerint már százezrek töltötték ki a nemzeti konzultációs íveket

Dömötör Csaba miniszterhelyettes és Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő a parlament hétfői rendkívüli ülésén méltatták a kormány fellépését a koronavírussal szemben, és ennek kapcsán kerültek szóba a várható intézkedések, illetve a nemzeti konzultáció. Részletek itt.

Hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják a kerékpárost, akit megbilincseltek a Bartók Béla úton

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség szerint a biciklis, akinek az ügye májusban komoly nyilvánosságot kapott, miután megjelent egy videó a rendőri intézkedésről, nem csak átment a piroson, de különféle módokon ellenszegült a rendőröknek, és erőszakot is alkalmazott. Az esetről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

12 ezren nézték a Down-szindrómás pár esküvőjének online közvetítését

Nem olyan esküvő volt, mint amilyet terveztünk, de ez volt életem legjobb napja.

Ezt a 25 éves Heidi Crowter nyilatkozta a Mirrornak, immár friss feleségként. A fogyatékkal élő Heidi, és egy évvel idősebb férje, James Carter a koronavírus miatt 3 hónapig egyáltalán nem találkozhatott, és az esküvői terveiket is alaposan át kellett írniuk, de a szigorítások enyhítése után végre teljesült életük álma, és oltár elé állhattak. Videó és további részletek itt nézegethetők.

A repülők nem jártak, ezért a 20 éves görög diák fogta magát, és májusban hazabiciklizett Skóciából

A kép illusztráció. (Fotó: Harry Engels/Getty Images for Ironman)

Amikor Kleon Papadimitriou áprilisban bejelentette, hogy biciklivel tervez hazamenni az Aberdeeni Egyetemről Athénba, a családja azt hitte, megőrült. Papadimitriou ráadásul ugyan nem kezdő, de nem is profi kerékpáros, de amikor egyértelművé vált, hogy még sokáig el fog húzódni a koronavírus okozta káosz, útnak indult. Kíváncsi vagy a kalandos utazásra? Akkor kattints ide.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Majomhimlő: ha 1979 előtt születtél, jó eséllyel biztonságban...

képcím

Elfogadták az alaptörvény 10. módosítását

képcím

Már jóval félmillió felett jár a havi bruttó átlagfizetés