Kiemelt Hírek 2018. június 28.

Londonból Sydneybe öt óra alatt?

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 28.
A Boing egy 6500 kilométer/órás sebességre képes utasszállító repülőgép tervét mutatta be, amellyel pont ennyi időbe telne átszelni a világot.

A hangsebesség ötszörösével is repülhet az az utasszállító gép, amit a Boeing mutatott be a napokban – olvasható az Index.hu-n. A hiperszónikus repülő akár 6500 kilométer/órás sebességre is képes lehet a gyártó elképzelése szerint, így elvileg alkalmas lenne arra, hogy öt óra alatt teljesítse a London-Sydney távolságot. A vállalat hozzátette, hogy a koncepció járművet első körben alapvetően katonai feladatokra tervezték, de nem zárják ki, hogy a későbbiekben a kereskedelmi légi-forgalomban is alkalmazzák majd.

A portál elmondása szerint az óriási sebességet különleges, tolósugaras hajtóművekkel érheti el a gép, a hagyományos turbinák ugyanis nem működnek ilyen sebességen. A jövő Boeing repülője egyedi szárnyakat kaphat, és a repülési magassága háromszor akkora lehet, mint a hagyományos gépeké.

A hipergyors masina fejlesztésén egyébként már 1956 óta dolgozik az amerikai cég, az elődök tesztjei gyakran kavarták fel az ufóhívők és a repülőfanatikusok csöndesebb napjait. Persze a sorozatgyártás még messze van, a vállalat 2040-2050 környékére ígérte a végleges modellt.

Keresés az oldalon