Liu Shaoang súlyos kézsérülést szenvedett a világkupa drezdai futamán

Startlap - Startlap
Azonnal kórházba kellett szállítani.

Az olimpiai bajnok Liu Shaoang három kézközépcsontja is eltört, amikor a rövidpályás gyorskorcsolyázók drezdai világkupaversenyének pénteki selejtezőjében elesett.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az 1000 méteres selejtező első fordulójában a lett Reinis Berzins kisodorta az MTK 20 éves sportolóját, aki – bár egyből felpattant a palánknál – nem tudta folytatni a futamot.

Műtét vár rá

“Rögtön kórházba vittek, a röntgen pedig kimutatta, hogy a bal kézközépcsont három helyen is eltört” – mondta a gipszelés közben Liu Shaoang. “Sajnos, ez egy ilyen sportág. Maga a szituáció kicsit még mindig bosszant, de nem szabad ezen idegeskednem. És még mindig jobb, hogy a kezem sérült meg, és nem a lábam”.

Liu Shaoang, aki élen áll 1000 méteren a vk-pontversenyében, azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy a sérülés mit jelent a szezon további versenyeire vonatkozóan.

Hazautazik Drezdából, Magyarországon pedig valószínűleg műtétre lesz szüksége.A németországi állomás után jövő hétvégén Torinóban zárul a vk-sorozat, majd a világbajnokságot március 8. és 10. között rendezik Szófiában.

Jól állnak a magyarok a világkupán

A drezdai vk-forduló pénteki selejtezői során egyéniben három magyar két-két versenyszámban járt sikerrel: Burján Csaba és Jászapáti Petra 500 és 1500 méteren, míg Liu Shaolin Sándor mindkét 1000 méteres versenyben továbbjutott.

A staféták közül a Liu Shaoangot nélkülöző vegyes, illetve az olimpiai és Európa-bajnok, egyúttal világcsúcstartó férfi váltó jutott elődöntőbe, a női viszont kiesett.

Ez is érdekelhet

képcím

Így nézett ki Kárpáti Rebeka kamaszként: alig ismertünk rá

képcím

Visszalépett a Pest megyei ellenzéki jelölt, aki halálos...

képcím

Liu Shaoang 500 méteren olimpiai bajnok