Lezuhant és meghalt Török Zsolt hegymászó

Startlap - Startlap
Egy néző szerint pánik tört ki a cirkuszban Szegeden. Még a kormánylap sem tudja kideríteni, mennyibe került a határkerítés. Légzuhatag csapott le a Balatonra. Esti hírösszefoglaló.

Tragédia a Fogarasi-havasokban

Török Zsolt, az egyik legeredményesebb romániai hegymászó 3 nappal ezelőtt indult el a Fogarasi-havasokba, hogy megmássza a 2535 méter magas Negoj (Negoiu) csúcsot. Napok óta nem adott életjelt magáról, ezért a családja riasztotta a hatóságokat. Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan történhetett a tragédia a 45 éves aradi hegymászóval.

“Akkor bizony szopni fogunk”

Hivatalos lista nem jelent meg, így csak pár Facebook-posztból derül ki, hogy augusztus 20-a alkalmából több fideszes polgármester is kitüntetést vehetett át. Van közöttük buzizó, és van, aki korábban arra figyelmeztette kollégáit, hogy ha nem fideszes jelölt nyer, „akkor bizony szopni fogunk”.

Egy néző szerint pánik tört ki a cirkuszban Szegeden

iStock (illusztráció)

Rendkívüli esemény zavarta meg az Eötvös Cirkusz műsorát a szegedi Auchan áruház mellett péntek este – írja a delmagyar.hu. Mint a lap az egyik olvasójától megtudta, félbeszakadt az előadás, mert elszabadult az egyik oroszlán, a nézők között pedig pánik tört ki, és elkezdtek kimenekülni. Az Eötvös Cirkusz illetékese azonban máshogy látta a történteket, alább elolvashatod.

Kórházban tartóztatták le a babát halálra verő nőt

A debreceni kórházban tartották a kényszerintézkedésről szóló tárgyalását annak a 21 éves tiszaburai nőnek, aki úgy megverte a 10 hónapos kislányát Kunmadarason, hogy az négy nappal később a kórházi ellátás ellenére is belehalt a sérüléseibe. Erről bővebben itt olvashatsz.

Az üggyel kapcsolatban megszólalt a gyanúsított anyja is, és az ismerősök is elmondták véleményüket a fiatal nőről. Minderről ebben a cikkben olvashatsz.

Rohammunkában, éjjel is aszfaltoztak a Kossuth téri emlékmű körül

Rohamtempóra kapcsolt a Kossuth tér déli sarkának átépítése. A tervek szerint a Parlament tőszomszédságában, az eltávolított Nagy Imre szobor helyén egy eredetileg 1934-ben felavatott, majd a második világháború után lebontott emlékművet állítanak fel. Pénteken éjjel még éjfél után is jártak a különféle kamionok, az aszfaltozógépek és az úthengerek. Ha kíváncsi vagy, hogyan serénykedtek a munkások a Kossuth téren, ebben a cikkben videót is találsz róla.

Még a kormánylap sem tudja kideríteni, mennyibe került a határkerítés

MTI Fotó: Sóki Tamás

A kormány valószínűleg újabb kísérletet tesz arra, hogy a magyar határ védelmének címén az Európai Unióval fizetessen ki egy nagyobb összeget. Erre utal, hogy a Magyar Nemzet minden korábbinál nagyobb összegű védelmi költségekről írt a szombati lapszámban. Ha bővebben is olvasnál a témáról, itt megteheted.

Sugárfertőzött betegeket kell ápolniuk, csak elfelejtettek szólni nekik

Augusztus első hetében egy katonai bázison kilövés közben felrobbant egy rakéta Oroszország északi részén. Az orosz hatóságok csak lassan ismerték be, hogy a rakéta hajtóművéhez radioaktív anyagot használtak, és a robbanás után jelentősen megnőtt a sugárzás a környéken. A Moscow Times most arról számolt be, hogy a sérülteket úgy vitték Arhangelszk közkórházába, hogy az orvosoknak és az ápolóknak nem szóltak arról, hogy sugárfertőzöttek lehetnek a páciensek. Ezért a kórház személyzete megfelelő óvintézkedések nélkül látta el őket. Állítólag meglehetősen nagy a feszültség a kórházban.

Láttál már légzuhatagot? A Balatonra lecsapott és mi megmutatjuk neked!

Péntek esti légzuhatag csapott le Siófok-Szabadifürdőre, a zivatart felhőszakadás, szélvihar és jégeső kísérte – számolt be az Időkép. A látványos természeti jelenségről pazar videó is készült, amit alább tekinthetsz meg.

Ez is érdekelhet

képcím

Az omikron itt van, de Magyarország nem szigorít - kellene?

képcím

Riasztást adott ki a Magyar Posta

képcím

444.hu: Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is...