Kiemelt Hírek 2019. december 17.

Letartóztatták az FBI által lekapcsolt magyar maffiafőnököt

Startlap Kiemelt Hírek 2019. december 17.
A közel egymilliárd forintos kárt okozó bűnszervezet után számos országban kutattak. Esti hírösszefoglaló.

Letartóztatták az FBI által lekapcsolt magyar maffiafőnököt

A férfi által irányítótt, milliárdos kárt okozó bűnszervezet munkásságáról itt írnak bővebben, ahol egy videót is találsz arról, hogyan csapott le a NAV a férfi társaira.

Másodszorra már megtalálták a fideszes képviselők a megfelelő gombokat: idén elvileg már nem lehetett volna, mégis sikerült megszavazni a bírák és az ügyészek fizetésemelését

A múlt héten 29 fideszes képviselő véletlenül nem szavazta meg a bíráknak és az ügyészeknek beígért béremelést. A bakit annak ellenére korrigálták, hogy elvileg ezt már ebben az évben nem lehetett volna megoldani. Ha érdekel, mi történt, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Így iktatta be Kövér László Polt Pétert

Miután november 4-én az Országgyűlés újabb kilenc évre megválasztotta, Kövér László házelnök kedden beiktatta hivatalába Polt Péter legfőbb ügyészt, akinek munkásságát hosszasan méltatta beszédében. Ha érdekel, miket mondott Poltról Kövér, vagy netán szívesen nézegetnél fotókat a jeles alkalomról, akkor ezt a cikket olvasd el.

“Azért, hogy a főmérnöknek fölfelé nyaljon, emberekről bármit ki mer jelenteni” – Nagy Ervin elmondta a véleményét Kocsis Mátéról

MTI Fotó: Mohai Balázs

Nagy Ervin a Házon kívül műsorában nyilatkozott a Katona József Színházat ért támadások és a színházi törvény módosítása után, és nem fogta vissza a véleményét. Íme az adás vonatkozó részlete.

Karácsony: A kormány egyelőre nem akar háborút indítani ellenünk, és mi sem készülünk erre

A budapesti főpolgármester a prágai, a varsói és a pozsonyi főpolgármesterrel közösen a minap aláírta a Szabad Városok Szövetségének megalapításáról szóló dokumentumot, majd közös interjút adtak – ezt erre a linkre kattintva találod. Elmagyarázták, mit takar az együttműködés, mit várnak az EU-tól, és azt is, hogy milyen ellenzéki polgármesterként irányítani egy fővárost.

Az uniós önkormányzati helyek kétharmadát saját magának osztotta ki a Fidesz

Az uniós önkormányzati képviselőket tömörítő Régiók Bizottságában csupán négy helyet kapott az ellenzék, és nyolcat a Fidesz. A Momentum kérdésére Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár megindokolta, miért így osztották ki a mandátumokat. A helyzeten talán még segíthet, hogy Jávor Benedeknek is jutott egy olyan pozíció, amelyet eddig nem igazán használtak semmire. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz, ahol azt is elmagyarázzák, miért olyan lényeges, hogy ilyen kevés helyet kapott az ellenzék a bizottságban.

Kocsis Máté és a helyi választási iroda vezetője közvetlenül részt vett a józsefvárosi önkormányzati lap szerkesztésében

Pikó András, az új józsefvárosi polgármester hivatalba lépése után elrendelte az önkormányzat informatikai átvilágítását, és ennek eredményeit keddi sajtótájékoztatóján mutatta be. Ha érdekel, milyen visszásságokat fedeztek fel, akkor ide kattints.

“Végighazudták nekünk az évet!” – a Belügyminisztérium csak hitegette a tűzoltókat a béremeléssel

Ezt a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének alelnöke, Vidó Attila közölte, aki a szervezet honlapján közzétett szövegében részletesen kifejti, miként hazudott nekik a Belügyminisztérium a fizetésemelésekről. Vidó közleményének lényegét itt ismertetik.

Több év szabadságvesztésre ítélhetik a férfit, aki részegen belekötött egy villamosvezetőbe és utasokba

A 34 éves budapesti férfi november 16-án este követte el a bűncselekményeket, amelyekért 3 év 6 hónap börtönt kaphat. Részletek itt.

Túl jól sikerült a hódok magyarországi visszatelepítése: nálunk még csak hódkonferenciát tartottak, de Ausztriában már hódmenedzserek is vannak

Fotó: Allison Shelley/Getty Images

A hódokat elvileg szeretjük, csomó jó dolgot csinálnak, és amúgy egy védett állat, most mégis csak a baj van velük. Olyannyira, hogy december 9-én a Magyar Természettudományi Múzeumban hódkonferenciát kellett tartani, Ausztriában pedig hódmenedzserek is dolgoznak a hódproléma elhárításán. Hogyan vált az állat-visszatelepítés egyik nagy sikertörténete komoly teherré, és mi a baj a hódokkal? Innen kiderül.

Keresés az oldalon