Leszálló ágban a negyedik hullám: 2 jó hír és 3 fájdalmas tanulság

Startlap - Startlap
A naptárhoz igazodva, éppen december elsején egy alá esett, és azóta folyamatosan csökken a legfontosabb járványügyi mutató, amely a vírus terjedését jelzi. Sorra vették a rekordsok áldozatot követelő negyedik hullám fő tanulságait. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Vasvári Tamás

Leszálló ágban a negyedik hullám: 2 jó hír és 3 fájdalmas tanulság

A naptárhoz igazodva, éppen december elsején egy alá esett, és azóta folyamatosan csökken a legfontosabb járványügyi mutató, amely a vírus terjedését jelzi. Ebben a cikkben  sorra vették a rekordsok áldozatot követelő negyedik hullám fő tanulságait.

11 milliárdos bírsággal sújtják Márki-Zay kampányának támogatóját

Elutasította a bíróság Bige László műtrágyacégének azonnali jogvédelemre vonatkozó kérelmét, ugyan a döntés nem jogerős, meg kell fizetniük a Versenyhivatal által októberben kiszabott, rekordösszegű bírságot. A baloldalt nyíltan támogató milliárdos tagadja a kartellezést. Az ügyről és annak legúbabb fejleményeiről itt írnak.

Mégsem küldi el a dolgozókat a Continental, ami inkább visszafizette az állami támogatást

A makói autóipari tömlővezetékeket gyártó üzem mintegy 1,7 milliárd forintot adott vissza az államnak kamatokkal együtt, mert nem tudják tartani a vállalásaikat. A cég novemberben megkezdte az elbocsátásokat, és az év végéig további tömeges felmondást terveztek. Bővebben.

Izraelben megkezdik a negyedik oltás beadását

Amir Levy/Getty Images

Egyelőre a 60 éven felüliek, az egészségügyi dolgozók és az immunhiányos személyek részesülnek a vakcina negyedik adagjában. Izrael, ahol már a járvány ötödik hullámát számolják, utazási korlátozásokat is elrendelt. További információkért katt ide.

Káel Csaba: Vannak sztárok, akik az LMBTQ-téma miatt nem forgatnak Magyarországon

A filmügyi kormánybiztos interjút adott a hazai filmgyártásról, amelyből megtudhattuk például, milyen kapcsolat van Mel Gibson és Liszt Ferenc között, majd amikor a Netflixről kérdezték, váratlan fordulatot vett a társalgás. A beszélgetés legjobb részeit itt olvashatod.

Kísértetiesen hasonló levélben árulták el a minisztériumok, adnak-e karácsonyi jutalmat az idén

2019-ben még több helyen bőkezű év végi pénzosztás zajlott, aztán a tavalyi év már az ajándék krumplié volt. Idén rendhagyó módon, a tárcák hamar válaszoltak, de ennél is érdekesebb, hogy mit írtak pontosan. Részletek.

Koronavírus itthon: 139 beteg halt meg

A legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikákat erre a linkre kattintva találod.

Újabb vízparti balatoni kemping helyére épülhetnek apartmanok

A kép illusztráció. (Fotó: Michal Fludra/NurPhoto via Getty Images)

A balatonakali naturista kemping helyére apartmanokat, sorházat és mobilházakat építene az új tulajdonos, állítása szerint egy “zöld identitású” beruházás keretében. A településen eredetileg három kemping volt, ebből egyet letaroltak, a védett nádassal együtt, a harmadik pedig Mészáros Lőrinc tulajdonát képezi. Nem csak akalin, de Vonyarcvashegyen is átalakulhat a helyi kemping értékes területének arculata. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Hó helyett ónos esővel érkezik a karácsony

Csütörtök délután fordulat áll be az időjárásban, eleinte még havazhat, majd megindul a melegedés és az esőzések. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Izrael: További egy nappal meghosszabbították a tűzszünetet

képcím

Újabb két magyar túsz szabadult a Hamász fogságából,...

képcím

Egy magyar túszt is szabadon engedett a Hamász