Leszakadt egy autópályahíd Genova közelében, rengeteg a halott - fotók

Startlap - Startlap
Több tucat halottja van a tragédiának.

Leszakadt egy viadukt egy olaszországi autópályán Genova közelében. A balesetnek több tucat halottja van – jelentette az olasz mentőkre hivatkozva kedden az Adnkronos hírügynökség.

Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint az A10-es autópálya egyik hídjáról van szó. Az A10 a francia határon fekvő Ventimiglával köti össze Genovát.

Az Ansa olasz hírügynökség szerint a híd 40 méteres magasságban, száz méteres szakaszon omlott be, a törmelék vasúti pályára és egy kereskedelmi területre zuhant.

A Sky TG24 olasz hírtelevízió azt jelentette, hogy a Morandi híd 200 méteres, ipari övezet fölött átívelő szakasza omlott le. Az olasz rendőrség a Twitteren azt közölte, hogy hirtelen heves vihar támadt mielőtt az építmény összedőlt.

Az olasz közlekedési miniszter arra az álláspontra helyezkedett, hogy valószínűleg hatalmas tragédia történt. Egy szemtanú a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy nyolc vagy kilenc járművet látott a hídon, amikor a baleset történt, amelyet apokaliptikusként írt le.

 

(MTI)

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is...

képcím

Magyar Orvosi Kamara: Belefulladnak a betegekbe a sürgősségi...

képcím

Óriási baleset az Árpád hídon, több autó karambolozott